Головне

Блохін: "Склалися непередбачувані обставини - вибули 10 гравців"

08.11.2011 19:34 507 0
Блохін: "Склалися непередбачувані обставини - вибули 10 гравців"

Про це та багато іншого на передматчевій прес-конференції в Конча-Заспі розповів головний тренер національної команди Олег Блохін, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

Про ситуацію перед матчем

Перед матчем із Німеччиною всі чекають, що ця гра буде визначальною. Але сталися непередбачені обставини - вибули 10 гравців. Раніше вибули Чигринський і Михалик. У Алієва і Гармаша - проблеми із м'язами стегна. Їх участь в майбутніх поєдинках під питанням. У Хачеріді - також пошкодження стегна. У Гусєва - гнійна ангіна, тільки вчора спалa температура. Можливо, він допоможе нам у поєдинку з Австрією.

У Гая - також забій стегна. Плануємо, що 10-го числа він почне займатися в загальній групі. У Вороніна - забій зв'язок, грати він поки не може. Ми з ним переговорили, і він полетів додому. Є проблеми і в Шевченка - в нього больовий синдром, як наслідок отриманого нещодавно перелому щелепи. Нарешті, у Шовковського - рецедив травми пальця. З "Бешикташем" і "Металістом" він грав на уколах. Таким чином, сьогодні будуть тренуватися всього 14 чоловік. Передбачити таке неможливо. Думаємо над тим, кого дозаявити.

Про суперника

Не грає Ламм, не буде Клозе, Швайнштайгер не буде грати. Але у них сильний склад, "обкатаний" на Чемпіонаті Світу. Я думаю, ця команда на даний момент є однією із найсильніших у світі. Дуже швидка середня лінія - Мюллер, Езіл, дуже висока команда, і, напевно, у нас будуть проблеми зі стандартами.

Про травмованих, які можливо, відновляться до матчу з Австрією

Можливо Гусєв, але ангіна дає ускладнення на серце. Йому 3-4 дні давали антибіотики і тепер їх треба вигнати. Є ще шанс у Алієва. Можливо, у Шевченка. Якщо б це був чемпіонат світу, то, можливо, комусь довелося б вийти на уколах, поговорили б з хлопцями. Але в нинішній ситуації ми не маємо права ризикувати.

Про нову форму збірної України

Мені абсолютно все одно. Головне, щоб "костюмчик сидів" на мені. Якщо хлопцям сподобається, буде зручно, то будемо грати, а якщо ні - "Адідасу" доведеться щось переробляти.

Про виклик до збірної Безуса

Хлопчина заслужив. Протягом певного часу він показував певний рівень гри і нижче не опускався. Ми дамо йому шанс, може, і в стартовому складі вийде. Хтось же закінчить після Євро-2012, ось такі хлопці і будуть грати. Важливо, щоб він розумів, що рівень дуже високий, тут доведеться грати проти мужиків. Але я з ним сьогодні поспілкувався - ігрового нахабства йому не позичати.

Про Романа Нойштедтера

Приїжджав його батько і десь зник. Йому потрібно визначиться. Нехай приїде і поговорить зі мною. Паспорт я за нього не зроблю, я не юрист. Зберіться і напишіть йому листа, хай приїде. Зберіть прес-конференцію. Я прийду, чи ще хтось, сядемо і поговоримо. Кожного разу одне й те саме! З одного боку, паспорт німецький не хочу віддавати, а грати у збірній хочу. Цікавий гравець, хотіли б його подивитись, але хай спочатку визначиться.

Про готовність України до Євро-2012

Готелі оцінювати не буду - нічого не знаю. Дороги приводять в порядок і вони дійсно будуть. Точно можу сказати, що стадіони ми побудували, недоліки є, але я думаю що за шість місяців, які залишились, Україна приведе їх в порядок. Я думаю, що у нас буде одне із найкращих Євро.

Коментарі ()