Головне

Сьомін може очолити збірну Росії

04.06.2011 12:17 319 0

Наставник київського "Динамо" Юрій Сьомін має можливість очолити національну збірну Росії у випадку звільнення нинішнього тренера Діка Адвоката.

Кандидатуру колишнього наставника "Локомотива" активно підтримує міністр спорту, туризму і молодіжної політики Віталій Мутко.

Мутко як і раніше має вплив у російському футболі. Ось уже протягом двох-трьох місяців він намагається переконати Сергія Фурсенка у тому, що тренером збірної повинен бути Юрій Сьомін.

Нагадаємо, що, відразу після того як Мутко очолив Російський Футбольний Союз навесні 2005 року, головним тренером збірної був призначений саме Юрій Павлович.

"Я ніколи не заперечував, що хочу, щоб тренером збірної був росіянин. Сподіваюся, ми прийдемо до того, щоб наставником нашої команди був вітчизняний фахівець. Що ж стосується кандидатури Сьоміна або когось іншого - на даний момент у команди є головний тренер і обговорювати його можливого наступника мені б не хотілося", - сказав Мутко.

Нинішній тренер росіян Дік Адвокат не користується великою популярністю серед російських уболівальників - нідерландця підтримує тільки Сергій Фурсенко, разом з яким працював у "Зеніті".

Сам Юрій Павлович, незважаючи на вдалу роботу у київському "Динамо", ніколи не збирався спалювати мости між собою і збірною Росії.

"Не зарікаюся від такої пропозиції. Часу в мене багато. Найголовніше - мотивація. Буде в мене мотивація працювати у збірній - все можливо. Як кажуть, поживемо - побачимо", - цитує Сьоміна tden.ru.

Коментарі ()