Головне

Блохін: Наступні 2-3 гри визначать основу збірної на 80%

30.05.2011 17:36 873 0
Блохін: Наступні 2-3 гри визначать основу збірної на 80%

Найближчі матчі збірної України мають остаточно визначити її кістяк, котрий буде грати в основі на Євро-2012. 

Про це на прес-конференції перед матчем із збірною Узбекистану заявив головний тренер збірної Олег Блохін, повідомляє кореспондент "Чемпіона". 

Про невиклик Шовковського до збірної 

Мій вибір впав на Диканя, П'ятова, Коваля. У Сашка вік, травми, тому я вирішив його не викликати.

Про проблеми гравців із практикою

Від цього ми не могли нікуди дітися, тому дали 4 дня вихідних, потім були дворазові тренування, провели медичне обстеження. Судячи зі спостережень, певні відхилення все ж є.

Про можливі проблеми у стосунках з Калитвинцевим

Ми що цілуємося з ним? Що це за питання?!! Це не родина, там дитина, яка пустує чи що. Що це за питання? У нас професійні стосунки.

Про "молодіжку" та можливе посилення з неї

Гравці "молодіжки" - побачимо, що буде на Євро, подивимося і вирішимо. Здивувало ставлення молоді - всі хочуть потрапити у закордонні клуби, а не у збірну. Я дуже добре подумаю, кого брати до національної збірної. Участь у фіналі Євро ще не значить, що вони автоматом потрплять до збірної. Зустрінемося з ними 10 серпня у найкращому випадку.

Про нагальні проблеми збірної

Втрат немає, окрім Русола. Є невеличкі проблеми у Девіча, але має все бути добре. Зараз - найголовніше зіграти з Узбекистаном. Є задумки - перевести когось з півзахисту або з одного флангу на інший.

Мені сподобалася не лише гра "Шахтаря" проти "Барселони", а й як "Динамо" грало у захисті з "Манчестер Сіті". Чи побачимо повністю оборону із захисників "Шахтаря" - поки не прийняв рішення. Чому акцентую увагу на захисті - бо середня лінія та напад викликають менше нарікань.

Про збірну Узбекистану

Вони дуже вдало виступили на першості Азії, хороша, добротна команда, давно грають разом, легкої гри не буде. Очікуємо проблеми від Шацьких, якщо він буде в основному складі - буде псувати нерви. Завтра будемо розбирати гру Узбекистана.

Про майбутнє збірної

Ці дві гри (із Узбекистаном та Францією - Чемпіон), максимум третя у серпні, визначать основний склад на 80%. Далі тягнути ніколи, коло кандидатів до збірної і так дуже обмежене.

Проблемні позиції були, є та будуть існувати. Втома зараз спостерігається у трьох-чотирьох гравців. Чудово розумію, що хлопцям краще поїхати відпочивати, але треба вибирати - або граєш, або відпочиваєш.

Про збірну Польщі та її наставника Смуду

Не обговорюю інших тренерів. Перспективи команди - напевно, їм теж поставили завдання перемогти. Побажав би, щоб наші збірні грали у фіналі.

Враження від повернення у збірну

Нічого не змінилося. Дехто з гравців приїхав переляканим, чули, може, якісь чутки про мене. Друге - реплік про "хочу кудись поїхати" не було, це вже добре. Дехто ходить понуривши очі, є причини, але загалом приємна обстановка. Навіть Воронін приїхав із задоволенням, - посміхаючись додав Блохін.

Наостанок головний тренер додав, що попередив команду, аби гравці давали інтерв'ю. Тому, якщо хтось відмовить - це не до нього.

Коментарі ()