Головне

Прем'єр-ліга. Ворскла - Дніпро: Перемога у подарунок Дніпропетровську на День міста. ВІДЕО

12.09.2010 20:51 894 0
Прем'єр-ліга. Ворскла - Дніпро: Перемога у подарунок Дніпропетровську на День міста. ВІДЕО

Як не чекали після минулого туру дніпропетровські вболівальники змін у керівництві їхньої команди, а у Полтаву "Дніпро" привіз все той же Володимир Безсонов. Наставник отримав черговий другий шанс, і з перших секунд гри стало ясно, що він і його команда збираються цим шансом скористатися.

Від стартового свистка минуло лише хвилини дві, як команда у синьому вже відкрила рахунок. Початок комбінації аж ніяк не обіцяв швидкого голу - Сергій Кравченко просто вибив м'яча з центра поля у напрямку Гладкого. Олександр у верховій боротьбі спромігся лише скинути м'яч трохи назад, але тут як тут з'явився Коноплянка. Євген на повному ходу пробив з-за меж штрафного майданчика у дальній кут воріт, Долганський до м'яча дотягнувся, але зупинити його не зумів.

Схоже, що саме таким і був план "Дніпра" на цю гру. Ще кілька хвилин за інерцією поатакувавши, "дніпряни" відійшли назад і віддали ініціативу господарям, сподіваючись на контратаки.

А от підопічні Павлова виявилися неготові до такого повороту подій. Перед матчем Краснопьоров розповідав, що "Ворсклі" погано вдається діяти саме першим номером, і тому полтавчани добре виглядали у матчах з грандами, де треба було у першу чергу стримувати суперника, а вже потім створювати небезпеку самим.

"Зелено-білі" явно планували так діяти і сьогодні, але гол на другій хвилині сплутав їм усі карти. "Ворскла" чудово впоралася із нескладною задачею стримати зв'язку Гоменюк-Гладкий, небагато гостроти було і від Коноплянки, але і жодної справді небезпечної атаки господарям провести так і не вдавалося. Хоча "Дніпро" дозволяв - перший тайм гості догравали відверто на відбій.

У перерві перед Миколою Павловим стояла непроста задача: за 15 хвилин знайти спосіб перебудувати всю гру своєї команди. Але схоже, що це завдання виявилося надто складним, адже і друга половина продовжилася у тому ж ключі - "Дніпро" перепасовувався у середині поля, не йшов уперед, а атаки "Ворскли", ніби хвилі, що одна за одною накочуються на берег, затухали, не створюючи реальної загрози воротам гостей. Напівмоменти виникали лише після подарунків дніпропетровського захисту, які ні-ні, та й траплялися, але Безус і компанія вперто били або повз ворота, або в руки Каніболоцькому.

Ну а всі питання були зняті, коли за 15 хвилин до кінця за порушення Даллку на Шахову арбітр матчу призначив пенальті у ворота "Ворскли". Пробити наважився Сергій Назаренко, який лише хвилину тому з'явився на полі. Невелика кількість ігрової практики не завадила колишньому лідеру "Дніпра" впевнено розібратися із Долганським.

Коли рахунок став не таким слизьким, "Дніпро" заграв спокійніше та сміливіше в атаці. Нічого особливого гості ніби й не створили, але своїм пресингом змогли відвести гру від власних воріт, не давши "Ворсклі" навіть шансів на фінальний штурм.

Таким чином, полтавська команда, яка добре почала сезон і немало забивала, вже місяць не може вразити ворота суперників, і, як наслідок, опускається з четвертого місця. А дніпропетровський "Дніпро" нарешті здобуває першу перемогу після 7 серпня і продовжує гонку за дуетом лідерів.

0:1

0:2

Коментарі ()