Головне

Єврокубки повертаються до Львова після десятирічної перерви

01.05.2010 21:13 969 0
Єврокубки повертаються до Львова після десятирічної перерви

Десять років! Саме стільки Львів не бачив "Карпати" у боротьбі з найкращими командами Старого світу. І ось у виїзному матчі проти сімферопольської "Таврії" львів'яни забезпечили собі місце у Лізі Європи на сезон-2010/11.

Востаннє "Карпати" пробивалися до єврокубків у сезоні-1999/2000. Тоді, нагадаємо, львівський клуб у серїі одинадцятиметрових пенальті поступився швецькому "Хельсінборгу". Зіграли "зелено-білі" дві зустрічі із суперником унічию.

Та і загалом, якщо брати виступи "Карпат" у єврокубках, то вони були не довготривалими. Львів'яни завершували боротьбу після першого ж раунду. Додамо, що всі три рази "Карпати" потрапляли до єврокубків завдяки успішній грі у Кубку країни. І тут нарешті вони пробилися туди через чемпіонат.

Історичний матч проти "Таврії" розпочався для "Карпат" краще не придумаєш. Уже на 16-ій хвилині Ткачук відкрив рахунок, пробивши під дальню стійку після прострілу Гурулі. До цього, щоправда, реальна нагода на взяття воріт була у Любеновіча, але він, опинившись перед воротами, почав обігрувати суперників і втратив м'яч.

"Карпати", загалом, відіграли перший тайм дуже добре. Але саме "Таврія" мала більше шансів на те, щоб зрівняти рахунок. Так, із найвірогідніших пригадуються виходи віч-на-віч Ковпака. У першому випадку він віддавав м'яч на Гігіадзе, та ця передача виявилася несильною. А потім удар Олександра не влучив у ствір воріт.

А вже на останній хвилині першого тайму спочатку Тлумак перевів удар Луценка на кутовий, після подачі якого забракло точності Гігадзе.

У другій половині зустрічі небезпечний момент стався вже на першій хвилині. Проте чудово у тому епізоді зіграв Старцев, який і врятував "Таврію" від другого пропущеного м'яча.

Після цього на полі була лише одна команда - сімферопольська "Таврія". "Розривали" захист гостей вони, як хотіли. І досить швидко це принесло користь. Корнєв віддав точну передачу на хід Луценку, який прострілив на дальню стійку, де Фещук переправив м'яч у ворота.

Були у господарів і виходи один на один (Ковпак знову промахнувся), і удари здалеку (Тлумак відбив постріл Любеновіча), і удари головою (Тлумак накрив м'яч після удару Монахова), та пробити у цей вечір воротаря "Карпат" сімферопольцям більше не вдалося.

"Карпати" оговталися під кінець зустрічі та відповіли ударами Федецького, Зеньова та Батісти. У підсумку нічия, яка забезпечила "Карпатам" вихід у Лігу Європи, а у "Таврії" залишається лише надія на Кубок України.

"Таврія" (Сімферополь) - "Карпати" (Львів) 1:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Ткачук (16), 1:1 - Фещук (58)

"Таврія": Старцев, Джурічіч, Корнєв, Ковпак, Монахов, Луценко, Галюза, Гігіадзе (Ідахор, 68), Любеновіч, Голайдо, Фещук (Сирота, 90)

"Карпати": Тлумак, Мілошевіч, Тубіч, Годвін, Ощипко, Гурулі (Габовда, 61), Худоб'як, Кополовець (Зеньов, 86), Ткачук (Мартинюк, 72), Федецький, Батіста

Попередження: Тубіч (43), Ощипко (54), Гігіадзе (54), Корнєв (60), Любеновіч (64), Кополовець (85), Монахов (90+1)

Коментарі ()