Головне

Суркіс: Ніхто нікого не "плавить"

27.03.2010 12:02 416 0
Суркіс: Ніхто нікого не "плавить"

Київське "Динамо" демонструє невиразну гру через проблеми з психологією.

Про це заявив президент клубу Ігор Суркіс в інтерв'ю "Спорт-Экспресс в Украине".

"Результат матчу в Ужгороді міг бути зовсім іншим - реалізували наші гравці малу дещицю створених ними гольових моментів. Суперник же втілив у гол свою єдину можливість. Що ж, так буває: адже програють і більше класні команди ...

А от якість продемонстрованого "Динамо" футболу мене відверто засмутила. Можна скільки завгодно говорити про те, що таким чином команда втягується в сезон, але думаю, що в сформованій ситуації гравцям потрібно розібратися, перш за все, в собі. Ну а ми з головним тренером їм у цьому допоможемо.
 
Дуже важливо встигнути вивести хлопців з цього стану безпосередньо перед важливою грою з "Металістом". На мій погляд, якщо й треба говорити про будь-яку кризу, то тільки психологічного характеру. Нейтралізувавши її, ми зможемо уникнути повторення помилок "Шахтаря" річної давності,  які коштували гірникам золотих медалей.
 
Хоча мене, якщо відверто, цікавить не тільки успіх в чемпіонаті. а й перспектива команди в єврокубковому сезоні-2010/11. Тепер ми не тільки відстаємо від "Шахтаря", а й відчуваємо тиск з боку "Металіста": харків'яни буквально наступають нам на п'яти", - каже Суркіс.

На запитання, "Гравці, м'яко кажучи, не намагаються битися за свого наставника", президент київського клубу відповів:

"Я зрозумів ваш натяк і хочу заспокоїти всіх, кому небайдужий наш клуб: ніхто нікого не "плавить". Футболісти теж щиро переживають все, що відбувається, інша справа, що на полі у них виходить далеко не все, у деяких ситуаціях гравці недопрацьовують.

Можливо, це є наслідком роботи, проведеної на зимових зборах. Можливо, Валерій Георгійович побудував її таким чином, щоб закласти фундамент функціональної підготовки на весь рік. Самі хлопці, правда, запевняють, що їхній фізичний стан знаходиться на цілком нормальному рівні.

Хочу провести з хлопцями серйозну чоловічу розмову, щоб скласти свою думку про те, що відбувається. Якщо буде потрібно, використаю свій досвід президента і дещо декому поясню. Але для початку хочу подивитися команді в очі.

Може бути, у когось з них є якісь особисті проблеми, що впливають на спортивну форму? Але ж від стану лідерів у колективі, як правило, залежить дуже багато. Проблеми одного з них можуть стати проблемами всієї команди.

В Ужгороді я побачив тільки одного, ну, може бути, двох гравців, які билися за результат і намагалися будь-що змінити - Вукоєвіча і Шевченка. Але двоє з одинадцяти - це дуже мало.

Тим більше що в складі "Закарпаття" билася вся команда. Підопічні Ігоря Гамули просто вразили мене своєю самовіддачею і величезним бажанням боротися з першої до останньої секунди зустрічі. Дехто каже, що у ужгородців були додаткові стимули, але я вважаю, що в цьому немає нічого поганого.

Скажу відразу, що з себе я відповідальності не знімаю, але разом з тим, запевняю вас, що роблю все від себе залежне, щоб гравці ні від кого не залежали, вчасно одержуючи і зарплату, і преміальні.

Переконаний, що сумлінно до своїх обов'язків ставиться і Валерій Газзаєв. Але мільйонам уболівальників, які страждають від наших невдач, від цього не легше", - підсумував Ігор Суркіс.

Коментарі ()