Головне

Рішення про невиконання гімну у фіналі Кубку України прийняла ФФУ

01.06.2009 11:45 643 0
Рішення про невиконання гімну у фіналі Кубку України прийняла ФФУ

Рішення про невиконання гімну Україну перед фінальним матчем Кубку України було прийняте Федерацією футболу України та оголошено представникам клубів.

Про це пише газета "Сегодня", повідомляючи, що ФФУ представляли віце-президент Володимир Лашкул і член виконкому Василь Заброда.

Нагадаємо, причиною такого нововведення було названа присутність у складах обох команд великої кількості легіонерів.

"Аргументація ФФУ виглядає, щонайменше, наївно, - заявив генеральний секретар ФК "Шахтар" Олександр Черкасов. - А що, у минулому році, коли в фіналі зустрічалися "Шахтар" і "Динамо", легіонерів на полі було менше? Моя думка: гра за національний кубок не має проводитися без виконання національного гімну, так прийнято у всьому світі".

"Подібне рішення просто незрозуміло", - каже Андрій Павелко, президент Дніпропетровської обласної федерації футболу, який також був присутній на нараді. - "До чого тут легіонери? Хіба гімн України перед фіналом Кубку виконується тільки для футболістів? Я завжди вважав, що це робиться передусім для глядачів, які прийшли на стадіон".

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко заявив, що нічого не знав про скандальне рішення.

"Я приїхав в Дніпропетровськ вдень, вже після наради, - сказав він за кілька годин до фіналу. - І мені відразу повідомили про прийняте рішення. Начебто, така ініціатива виходила від самих команд (в клубах ж запевнили, що їх просто поставили перед фактом, - "Сегодня"). У мене це викликало здивування. Я вважаю, що виконувати гімн України потрібно обов'язково. Тому я негайно вирушив на стадіон і розпорядився, щоб все пройшло як має бути в таких випадках".

Нагадаємо, гімн України таки пролунав перед фіналом кубку.

Коментарі ()