Головне

Луческу: "Відчувається тиск агентів на футболістів"

31.05.2009 20:48 410 0

Тренер ФК "Шахтар" Мірча Луческу вважає, що молодих футболістів його команди не покинула ейфорія.

Про це він сказав на післяматчовій прес-конференції.  

"Перш за все, хотілося б привітати "Ворсклу" із завоюванням Кубка України. Вони зіграли таким чином, щоб досягти результату. З великою самовіддачею, часом жертвуючи своїм здоров'ям. Через все це, команда, напевно, заслужила перемогу", - розпочав Луческу.

"Після завоювання Кубка УЄФА занадто багато агентів "атакували" нашу команду. Що стосується аналізу гри - будемо проводити його з нашими гравцями. Казав і попереджав, що незавойовування Кубка України може кинути тінь на завоювання Кубка УЄФА", - продовжив тренер "гірників".

Він підкреслив, що "Ворскла" реалізувала єдиний свій момент.

Луческу також додав, що ігри такого рівня повинні судити іноземні арбітри. Йому здався сумнівним епізод з видаленням Фернандіньо.

Тренер "Шахтаря" також сказав, що керівництво клубу вирішило залишити "кістяк" наявних футболістів.

"Подивимося, проаналізуємо - може бути, одного-двох гравців ми придбаємо. 29 гравців - це занадто багато. Будемо думати над цим. Після перемоги в Кубку УЄФА планка для нашої команди зросла. Якщо якісь гранди європейського футболу зроблять нашим гравцям гарні пропозиції - треба буде добре подумати", - підкреслив він.

Луческу наголосив, що відчувається тиск деяких агентів на його підопічних.

"Сподіваюся, футболісти будуть з чистою головою готуватися до наступного сезону. На жаль, є дуже молоді гравці - їх ослаблення після перемоги в Кубку УЄФА було помітним, ейфорія їх не покинула", - додав тренер "гірників".

Він також сказав, чому замінив Гая:

"Ми по-різному, мабуть, дивимося на ці речі. Був повільний перехід з оборони в атаку. Він був мотором (Гай - "Чемпіон") - так, але ефективності від цього було мало. Ми думали випустити Вілліана з початку гри, але не ризикнули. Моя помилка в тому, що ми зіграли в два нападаючих. Втратили Ілсіньо - це той гравець, який за рахунок техніки може створити проблеми для оборони суперника".

ФК "Шахтар"

Коментарі ()