Головне

Флорентійська битва закінчилася миром

29.10.2008 22:44 181 0
Флорентійська битва закінчилася миром
 

Після невеликої перерви чемпіонат для "Фіорентини" відновився . І "фіалки" приймали на "Артеміо Франко" не чергову прохідну команду, а діючого чемпіона. Упевнено можна було сказати, що це протистояння було центральним у турі.

Команда Пранделлі до гри мала на рахунку чотири перемоги поспіль у чемпіонаті. Хоча були вони здобуті не над найвражаючими суперниками, але все-таки навіть така "стабільність" викликає повагу в нинішній італійській першості.

Крім того, "Фіорентину" та "Інтер" розділяє усього одне очко і вже тому зустріч на "Артеміо Франко" обіцяла бути цікавою і насиченою. У сезоні 2007/2008 міланська команда з однаковим рахунком 2:0 виграла в "Скуадри Фіоли" й у якості господарів, й у якості гостей.

Ще задовго до гри було відомо, що не зіграє Альберто Джілардіно.  Зірка "фіалок" одержав двохматчеву дискваліфікацію і тому цю гру він пропускав, що не додавало оптимізму флорентійській тіфозерії. Але тим часом розкрився Муту, який останнім часом демонструє гідну гру.

"Інтер", у свою чергу, великих проблем не мав, але в останньому турі не зміг переграти "Дженоа" на рідному"Джузеппе Мєацца". Але до цього команда з Дженоа жодного разу не вигравала поза рідними стінами.  До того ж ще і Моуріньо влаштував "розбір польотів" Крусу та Адріано.

Перші хвилини гри показали, що за контролем м'яча "нерро-адзурі" немає рівних. Але перевага в цьому компоненті очків у турнірну таблицю не додає. Вже на 6-й хвилині Ібрагімовіч класним пасом знайшов Мансіні і той небезпечно пробив, але господарів врятувала поперечина воріт за Фреєм.

"Фіалки" відповіли не менш небезпечним моментом. Кузмановіч з правого флангу виконав простріл. Пацціні хотів пробити головою в падінні, але лише трохи не дотягнувся до м'яча, Кордоба свою дуель програв.

В середині першої половини у воріт "Фіорентини" команді Моуріньо дали виконати небезпечний штрафний. Але ні Паскуаль, який виконував стандарт, ні його одноклубники, які зібралися в штрафній суперника так і не зуміли вичавити хоча б небезпечний момент з цієї можливості.

На 25-й хвилині матчу рахунок міг відкривати півзахисник "інтернаціонале" Обінна. Ібрагімовіч обережно скинув йому м'яча, але удар нігерійця знайшов захисника. Після цього в грі обох команд спостерігалося багато браку, кілька передач поспіль були безадресними.

До кінця тайму гра зовсім заспокоїлася. Можна згадати штрафний, що був призначений убік воріт гостей. Стандарт виконувався із самої лінії майданчику, але Жуліо Сезар дуже ефектно потягнув м'яча після удару Паскуаля! Удар 23-го номера "фіалок" був не менш ефектним.

На перерву команди пійшли з "нулями" на табло.

На початку другого тайму по воротам флорентійців почав пристрілюватися Обінна. Але його ударам забракло влучності.

На 58-й хвилині Майкон підключився до атаки по флангу і виконав навесну передачу на дальню штангу. Фрей вийшов на перехоплення, але лише кінчиками пальців дотягнувся до м'яча. "Сфера" відскочила до Мансіні, але той замість точного удару запустив м'яч у небо.

Вже через кілька хвилин на поле з'явився Ернан Креспо. І Фрею відразу ж довелося виручати "Фіорентину". Аргентинський форвард другим своїм торканням ледве не відкрив рахунок, пробивши з гострого кута, але голкіпер був на місці. "Скуадра фіола" після затяжної й хитрої комбінації відповіла ударом Освальдо. Але форвард поцілив сітку із зовнішньої сторони.

За 10 хвилин до кінця матчу непоганий шанс був у Гамберіні. Захисник господарів виграв повітряну дуель, але пробив поруч із стійкою. У цілому, остання десятихвилинка запам'яталася безліччю фолів. Жодна з команд програвати не хотіла, тому і не ризикували. Гра так і закінчилася без забитих м'ячів.

Підсумковий результат було легко передбачити за такої гри.

"Фіорентина": Фрей, Комотто, Кролдруп, Гамберіні, Паскуаль (Дзаурі, 87), Кузмановіч (Альмірон, 69), Мело, Монтоліво, Сантана, Пацціні, Освальдо (Йовєтіч, 74)

"Інтер": Жуліо Сезар, Майкон, Кордоба, Ківу, Максвелл, Станковіч (Куарежма, 82), Дакур, Х. Дзанетті, Обінна (Креспо, 62), Ібрагімовіч, Мансіні (Війєра, 62)

Попередження:Кролдруп (53),

Коментарі ()