Головне

"Зеніт" – "Баварія". Післяматчеві коментарі тренерів

02.05.2008 00:41 318 0

Оттмар Хітцфельд (головний тренер "Баварії"):
- І на стадіоні, і тут, як бачу, аншлаг. Вітаю "Зеніт", команда показала чудову гру і заслужено перемогла. Ми мали шанс повести в рахунку вже на першій хвилині, але забити не вдалося. Після цього "Зеніт" відкрив рахунок, проте потім у нас була ще одна можливість забити господарям. Але і її ми змарнували. Коли "Зеніт" забив другий м'яч, а потім і третій, гру було вже зроблено. Ми ж свої можливості не реалізували - не змогли розігратися в атаці. А росіяни, напевне, провели один з своїх найкращих матчів...

- Чи можете сказати, що це найважча поразка у вашій кар'єрі?
- Все рівно, поступаєшся ти 0:1 чи 0:4. Програвати потрібно вміти. Ми виграли Кубок Німеччини, майже стали чемпіонами в бундеслізі. Напевне, сьогодні ми хотіли перемогти менше, ніж "Зеніт".

- Сьогоднішній матч, можливо, став для Олівера Кана прощальним на єврокубковій арені. Як оціните його гру?
- Він зіграв чудово, не зважаючи на те, що "Баварія" програла. Життя продовжується, ми вже багато чого виграли цього сезону і з оптимізмом дивимося в майбутнє.

- Попереду у "Зеніта" фінальний матч. Чи можна, виходячи з крупної перемоги над вашою командою, назвати пітерців фаворитом у вирішальній зустрічі Кубка УЄФА?
- Той, хто перемагає Баварію 4:0, завжди є фаворитом.

Дік Адвокат (головний тренер "Зеніта"):
- Команда добре грала впродовж усього матчу. Сьогодні вранці, коли ми обговорювали з командою стратегію на гру, я сказав, що потрібно позбавити "Баварію" вільного простору. Нашим тактичним планом було не дозволяти німцям грати розкуто, у свій футбол. Це нам вдалося, і по ходу зустрічі "Баварія" помітно гарячкувала. Суперник намагався грати на дальній закидах м'яча, пробував забити з штрафних, але так нічого і не зміг.

- Отримавши друге попередження, Павел Погребняк не зможе зіграти у фіналі. Під час матчу не виникало думок замінити деяких гравців, які "висіли" на картках?
- Для мене важливіше результат, а не окремі гравці.

- Не боїтеся, що після сьогоднішньої зустрічі футболісти думатимуть, що головний матч в їхньому житті вже позаду, і не зможуть налаштуватися на вирішальну зустріч у Манчестері?
- Ми вийшли до фіналу, здолали такий довгий шлях, так що жодних проблем з психологією бути не повинно.

- Сьогодні "Зеніт" переміг суперклуб. Чи може це означати, що пітерці увійшли до числа таких клубів?
- Ще ні, почекайте пару років. Звичайно, нас поки що не можна порівнювати з "Челсі", але "Зеніт" - команда з величезним потенціалом. Щороку ми повинні ставати чемпіонами і розвивати свої успіхи.

- Коли Валерій Газзаєв вийшов з ЦСКА до фіналу Кубка УЄФА, наставник "армійців" пообіцяв збрити вуса у разі перемоги. А ви нічого пообіцяти не хочете?
- Все, чого я хочу - тільки виграти сам трофей, і це найважливіше.

Коментарі ()