Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група E. Бельгія - Ірландія 3:0. "Дияволи" взяли перші очки

18.06.2016 18:11 3713 0
Євро-2016. 2-й тур. Група E. Бельгія - Ірландія 3:0. "Дияволи" взяли перші очки

Збірна Бельгії здобула першу перемогу на Євро-2016. У поєдинку проти команди Ірландії червоні дияволи показали організовану гру, що і дозволило їм відвантажити три м'ячі у ворота суперника. Цією перемогою бельгійці продовжили свою серію без поразок в матчах з ірландцями, яка триває вже 50 років.

При цьому, звинуватити Ірландію в цьому матчі немає в чому. Команда провела дуже пристойний матч проти сильного суперника, і моментами навіть грала з ним на рівних. Однак, підопічним Мартіна О'Ніла десь не вистачило стабільності в обороні, десь - реалізації та досвіду, який є у бельгійців.

Бельгія розпочала матч за тотального контролю м'яча. При цьому, Ірландія в перші 45-ть непогано вибігала в контратаки. Бельгійці мали відкривати рахунок вже в кінцівці тайму, однак "зелених" врятував Хулахан, який виніс м'яч з лінії штрафного після удару Алдервейрелда. Проте, в другій половині ірландці "посипалися".

Світлина УЄФА

Перший гол Бельгія забила на старті другого тайму. Після швидкої контратаки Лукаку отримав м'яч на лінії штрафного, і класним ударом в кут переграв воротаря ірландців. Відзначимо, що цим м'ячем Ромелу перервав свою тривалу безгольову мовчанку в офіційних матчах, яка тривала з березня.

Ірландія, пропустивши, почала грати у більш відкритий футбол, розуміючи, що втрачати вже нема чого. І бельгійці вдруге покарали суперника. Цього разу на 60-й хвилині після флангової подачі оборонці в штрафному загубили Вітселя, котрий класним ударом головою переграв Рендолфа. Після цього стало зрозуміло, що шансів у цій зустрічі у Ірландії практично немає.

Світлина УЄФА

Ну і крапку в поєдинку поставив все той же Лукаку, якого практичо на порожні ворота вивів Азар після чергового провалу Ірландії в захисті. Ромелу легко пробив голкіпера, оформивши перший дубль збірної Бельгії на великих турнрірах з ЧС-1998 - тоді це вдалося зробити нинішньому наставнику бельгійців Марку Вільмотсу.

У підсумку, Бельгія взяли три очки і піднялася на другу сходинку турнірної таблиці. В заключній грі групового етапу дияволи будуть зустрічатися зі Швецією, а ірландці зіграють проти Італії, для якої цей матч турнірного значення вже не матиме.

Знайомтесь, Бельгія: Без Компані, але з Азаром

Знайомтесь, Ірландія: "Зелена армія" їде знімати прокляття групових етапів

Коментарі ()