Головне

Володимир Вірчис: Я приїхав не допомагати Гомесу

13.02.2009 12:15 774 0
Володимир Вірчис: Я приїхав не допомагати Гомесу

Спаринг-партнер суперника Віталія Кличка кубинця Хуана Карлоса Гомеса Володмир Вірчис розповів про причини свого рішення знову вийти у ринг проти претендента на титул чемпіона світу WBC.

Нагадаємо, саме у у поєдинку з українцем Володимиром Вірчисом Гомес завоював право на бій за титул Віталія Кличка, який відбудеться 21 березня.

Володимире, з'явилася інформація, що ви стали спаринг-партнером Хуана Карлоса Гомеса, допомагаєте йому підготуватися до бою з Віталієм Кличком.

- Ні, відразу скажу: мова не йде про те, що я хочу допомогти Гомесу. Я приїхав сюди для того, щоб зробити якісь висновки для себе. Є два моменти. Перший: я ніяк не можу потрапити у зал в Києві. Хочеться, але не можу знайти час. А тут приїжджаєш на два тижні, спілкування з друзями обмежене, і робити нічого, окрім як ходити в зал, а потім відпочивати.

Але найважливіший фактор - те, що я програв Гомесу поєдинок. Коли я дивився запис... Я розраховував на перемогу. Але те, що відбувалося в ринзі, я просто не розумів.

Мені перед боєм - в принципі, про це вже можна розповісти - зробили укол анестезії. У мене була травма ребра, і керівництво "Універсум" пропонував відкласти двобій. Але цей поєдинок вже відкладався два рази. Раз за ініціативою Гомеса, раз за моєю. Якби ми в третій раз скасували, нас би WBC просто не зрозуміло. Мене просто б опустили в рейтингу, а Хуан Карлос Гомес без двобою став би офіційним претендентом.

І я вирішив ризикнути. Це надважка вагова категорія. Думав, незважаючи на травму, десь вдарю і виграю достроково. Про перемогу по очкам не йшлося тому, що за два тижні тренувальний процес перервався через травму. Вирішили тримати її в таємниці, щоб ніхто не знав, де травмоване місце.

Ребро в області спини ближче до хребця зламалося, стояло в стик. Керівництво "Універсум" було проти бою, хвилювалися, що якщо Гомес влучить у це місце, ребро може зіскочити і завдати внутрішні пошкодження. Наскільки я чув, може пробити легені. Не знаю, я анатомію в школі погано вчив ... Але мене заспокоїли, мовляв, не хвилюйся, в залі буде стояти машина швидкої допомоги, тебе відразу відвезуть в реанімацію.

- Заспокоїли...

- Отож бо! .. У підсумку мені вкололи анестезію. А навіть у зубного, коли роблять наркоз, потім ходиш трохи "вареним". Укол зробив свою справу, у мене сповільнилася реакція... Зараз я без наркозу і просто вирішив для себе подивитися: наскільки я тоді відповідав статусу Челленджер, претендента на двобій за титул чемпіона світу. Суто спортивний інтерес.

- У спаринг це можна перевірити?

- А чому б ні! Спаринги - це той же поєдинок, просто надягти шолом і рукавички не 10-унцовие, як в бою, а 18-унцовие (краще гасять силу удару. - Авт.) Але бувають випадки, і на спаринг люди нокаутіруют. Просто зробити це складніше.

- Володимир, після бою з Гомесом ви говорили, що зав'язує з боксом ...

- А я після кожного бою кажу, що зав'язую. Мені так легше психологічно.

- Тобто - ви продовжуєте кар'єру?

Кличко і Гомес: Кому допоможе Вірчис? Фото АР 
- Поки що відповіді немає. Ось зараз постою у спарингу і зрозумію - йти далі або може йти і розвивати сільське господарство. Гроші всі "закопав" - тобто вклав у цей бізнес. П'ятий рік вже цим займаюся, вирощуємо овочі, зернові культури, у нас дві з половиною тисячі гектарів землі у Каховці.

От вже пройшли два спаринги з Гомесом, і, чесно кажучи ... Трішки прикро, що стався тоді форс-мажор, той укол анестезії. Зараз бачу все, можу вдарити на контратаці, десь можу навіть зустріти. Він швидше, але в мене удар наче важче. Вважаю, ми десь одного рівня боксери, а у двобої виглядало ніби школяр вийшов проти Гомеса.

- Як ви опинились спаринг-партнером кубинця?

- Зателефонував мій менеджер, говорить, хочеш поїхати потренуватися? У Києві, як я вже казав, у мене не виходило. Є вислів: сила є, воля є, сили волі немає. В зал не можу я доїхати! А хочеться піти, струснутися. У Гамбурзі ж запропонували провести збір за рахунок профспілки.

- Профспілки?

- Ну, це образний вислів. Оплачує приймаюча сторона. Якщо б я сам собі такий збір робив, треба було б вкласти 20-30 тисяч доларів. На переїзди всіх спаринг-партнерів, готелі, харчування ...

- Яка оплата для вас?

- Символічна. Тут не в оплаті справа, це не бізнес. Є люди, які саме цим заробляють. Мені цікавий інший момент: потренуватися і зробити самооцінку.

- Спаринги Гомес проводить тільки з вами?

- Ні, є ще хлопець з Росії. Женя, по-моєму. Але він, чесно кажучи, слабенький, і в техніці, і в швидкості ... Згодом під'їдуть інші спаринг-партнери. Я прийшов на початковій стадії підготовки Хуана.

- Але якісь поради щодо Кличка кубинець у вас просить?

- А що я можу порадити? У нього є тренери. Надто у нас мовний бар'єр. Наше спілкування з Гомесом: привіт-па-па. Він робить свою роботу, я свою.

- Які у вас взагалі стосунки з Кличком?

- Нормальні, вітається при зустрічі. Не так щоб прямо дружимо родинами, але стосунки абсолютно нормальні. Можемо перекинутися парою слів, у нас багато спільних знайомих. Я підтримую і поважаю їх творчість, боксерську творчість.

sport.segodnya.ua

Коментарі ()