Головне

Євробаскет-2017 (відбір). Збірна України поступилася Словенії

07.09.2016 23:02 1875 0

Збірна України зазнала поразки в третьому турі кваліфікації Євробаскету-2017, поступившись на виїзді команді Словенії.

Як пише ФБУ, команди увійшли в гру дуже жваво, влаштувавши перестрілку на стартових хвилинах матчу, підсумком який став паритет на табло.

Йдучи врівень до середини першої десятихвилинки, підопічні Євгена Мурзіна трохи відпустили суперника, дозволивши словенцям зробити серію швидких відривів, на які доречно звернув увагу підопічних наставник під час тайм-ауту. Гарний рух м'яча і пристойний відсоток з гри дозволив господарям заволодіти перевагою і на першу перерву піти, маючи в активі 8-очкову перевагу.

У другому періоді збірна України спробувала ще більше завантажувати фарбу, де Євген Мурзін вперше в цьому відборі використовував здвоєний центр в особі Пустового та Кравцова с Фесенком які підміняли один одного. Однак часто м'яч просто не доходив до наших бігменів, чому сприяли перехоплення у виконанні словенських баскетболістів.

Наша збірна, у складі якої з лави вдало увійшли в гру Бобров і Отверченко, справніше набирала очки або проникаючи у трисекундну, або набираючи очки з дистанції.

Почавши другу половину маючи 9 очоковий дефіцит, збірна України швидко дозволила супернику отримати більш комфортну двозначну перевагу. Горан Драгіч продовжував завантажувати шикарними передачами активного Відмара, який незважаючи на солідний вік раз по раз розбирався з українськими опонентами.

Допустивши багато втрат, підопічні Мурзіна нічого не змогли протиставити більш агресивнiй і контактнiй грi у виконанні словенців, які в третій десятихвилинці набрали багато легких очок, отримавши 16 балiв гандикапу перед заключною перервою.

В останній чверті українські баскетболісти набирали очки переважно завдяки своїм індивідуальним діям. Захисники, зокрема Мішула, нарешті знайшли кидок з дистанції, реалізувавши кілька триочкових і позбавивши словенців двозначної переваги.

Для того, щоб відігратися сплеску активності нашій команді не вистачило, проте скоротити відставання і програти в результаті лише 7 очок нашим хлопцям вдалося - 77:83.

Наступний матч збірна України також проведе на виїзді 10 вересня проти команди Болгарії, яка в третьому турі здобула свою першу перемогу в кваліфікації, здолавши збірну Косово.

Євробаскет-2017

Кваліфікація

3-й тур

Словенія - Україна 84:77 (23:215, 25:24, 24:17, 12:21) 

Україна: Лукашов (14 + 5 передач), Отверченко (9), Рябчук (8), Мишула (8)

Світлина ФБУ
Коментарі ()