Головне

ЧС-2014. Україна - Нова Зеландія 61:73. Опустили на землю...

03.09.2014 17:46 697 0
ЧС-2014. Україна - Нова Зеландія 61:73. Опустили на землю...

Хака - традиційний танок новозеландських маорі. Виконується групою людей і супроводжується ритмічним вигукуванням слів. Найвідомішою за межами Нової Зеландії є хака, яку традиційно виконує національна збірна з регбі перед матчами. Хака не є виключно військовим танцем, але виконується тільки чоловіками.

Збірна Нової Зеландіяї з баскетболу також вирішила виконувати хаку перед матчами Чемпіонату світу-2014 в Іспанії. Українські баскетболісти на таке незвичайне диво подивилися, не зробивши висновків. Вони лише пооплескували суперникам, так і не прийнявши до уваги зарядженість тих. Як виявилося - даремно...

Початок зустрічі виявився поганим для збірної України. Підопічні Фрателло отримали три очки від Пенні, а потім і два від Вебстера, і 0:5 загорілося на табло майданчику у Більбао. Потім Джетер розмочив наш нуль, і стало якось легше. У тому плані, що не отримаємо відрив на стартових хвилинах. Але новозеландці знову поновили свою перевагу, і лише точний триочковий Корнієнка скоротив рахунок - 8:10.

Той же Корнієнко ще одним триочковим звів відставання до мінімуму, а Липовий вперше вивів команду вперед. І пішло-поїхало, новозеландці почали багато помилятися, українці виграли всі підбирання на власному щиті. Добре, що не було сьогоднішніх у суперників Ашика, який забрав майже все у попередньому матчі за Туреччину. Та його і не потрібно було, адже ми і так усе програвали на відскоках. Повертаючись до гри, відзначимо слем-данк Кравцова через руки суперника, який вийшов дуже красивим. Але суперники до кінця першої чверті майже вирівняли становище, і на перерву команди пішли за рахунку 19:18 на користь "синьо-жовтих".

А от другу чверть українці почали катастрофічно. Кілька невлучних спроб, на що Tall Blacks відповідали точно, і відрив 0:8 був не тим, на що сподівався Майк Фрателло, який змушений був брати тайм-аут. До речі, у цей момент в офіційних титрах в України висіла цифра 17, поки Забірченко не влучив з-за дуги, і Україні відразу 5 додали. Жарт, звичайно. Просто чомусь не зарахували своєчасно офіційні особи вищезгаданий данк від Слави Кравцова.

Нова Зеландія навіть довела свою перевагу до шести очок, але Ігор Зайцев охолодив запал суперників, а Джетер зі штрафної лінії скоротив рахунок майже до мінімуму - 30:32. Але Фоту повернув перевагу для своїх партнерів двома двоочковими. Остання атака була за українцями через помилку суперників, але наші співвітчизники завершити її не змогли, тому на перерву новозеландці пішли, маючи +6.

Друга половина розпочалася знову-таки оптимістично для нас. Розійшовся Корнієнко, здобувши за дві хвилини шість очок, а двоочковий від Джетера зрівняв цифри на табло. Відрадно, що почали вигравати підбирання під своїм кільцем, адже у цьому компоненті новозеландці у перші двадцять хвилин перевершили наших більш ніж вдвічі. Власне, така статистика залишилася і до кінця поєдинку. Корнієнко, влучивши одного разу зі штрафного, навіть вивів команду вперед, проте ненадовго.

Здавалося, що от-от "синьо-жовті" зможуть дотиснути суперника, адже ті за чотири хвилини до завершення чверті мали чотири командних фоли. Та попереду Нова Зеландія відіграла дуже впевнено, а "вдома" аж занадто надійно, на жаль для нас. До того ж, Бартлетт приголомшив Україну двома триочковими поспіль, після чого катастрофічні -10 наші отримали - 43:53. Джетер "двійкою" відзначився, та такий рахунок перед останньою 10-хвилинкою не міг сприйматися життєрадісно...

Як почалася четверта чверть у виконанні наших баскетболістів... Знаєте, хотілося просто поганими словами все це називати. Не можна... Просто хочеться описати дві ситуації, а ви вже самі далі вирішуйте. Фоту виконує два штрафні кидки, двічі промахується, і ми примудряємося програти підбирання Френку. У такий момент!.. На власному кошику програли сьогодні майже все у важливі моменти!.. А "апогеєм" став промах Джетера, який добре пройшов і без перешкод завершував атаку - неточно...

Нова Зеландія ж свого у цьому поєдинку не впустила. Україні навіть не вдалося наблизитися у рахунку. От і маємо, що після феєричної перемоги проти Туреччини, отримали на горіхи від, при всій повазі до сьогоднішніх суперників, аутсайдера групи. Виграй собі спокійно, і чекай плей-офф. А так, тепер попереду матч проти зірок НБА, у якому, будемо відвертими, шансів у нас небагато, і наразі напряму залежимо від результатів суперників. Буде шкода, перегравши Туреччину та Домінікану, не вийти в 1/8 фіналу...

Чемпіонат світу-2014 з баскетболу

Група C

Більбао, Іспанія

4-й тур

3 вересня

Україна - Нова Зеландія 61:73 (19:18, 11:18, 15:17, 16:20)

Україна: Корнієнко (15), Джетер (14 + 6 передач + 5 перехоплень), Натяжко (4 + 6 підбирань), Липовий (4), Забірченко (3) - старт; Зайцев (10), Мішула (5), Пустозвонов (4), Кравцов (2), Михайлюк (0).

Нова Зеландія: Пенні (17 + 7 підбирань), Т. Вебстер (8 + 7 підбирань), Вукона (7 + 6 підбирань), Ло (2), Аберкромбі (0) - старт; Бартлетт (14), К. Вебстер (11), Фоту (10 + 10 підбирань), Френк (4 + 4 передачі), Ентоні (0), Тейт (0), Кенні (0).

Двоочкові кидки: 18/37 (49%) - 18/45 (40%)

Триочкові кидки: 8/23 (35%) - 6/17 (35%)

Штрафні кидки: 13/21 (62%) - 7/9 (78%)

Підбирання: 48:25; Передачі: 16:12; Втрати: 19:14.

Коментарі ()