Головне

Богдан Гулямов: Суперліга нелегітимна, а менеджерів прем'єр-ліги ще не знайшли

07.07.2008 12:40 727 0
Богдан Гулямов: Суперліга нелегітимна, а менеджерів прем'єр-ліги ще не знайшли

Український баскетбольний трилер продовжує набирати оберти. Представники ініціативної групи зі створення української баскетбольної прем'єр-ліги заявляють, що їх підтримують всі клуби Суперліги, крім БК "Київ", та вішають усіх собак на ФБУ. Нагадаємо, саму УБЛ створили тільки шість команд: "Будівельник", "Дніпро", БК "Одеса", "Політехника-Галичина", "Кривбасбаскет" і "Черкаські Мавпи".

Як писав раніше "Чемпіон", за неофіційною інформацією, за спробою перерозподілити важелі в українському баскетболі стоїть не хто інший, як співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський, який має стосунок одразу до чотирьох клубів української суперліги ("Дніпро", "Одеса", "Галичина" і "Будівельник").

Колишній функціонер "Дніпра" та теперішній президент "Будівельника" Богдан Гулямов спробував пояснити ситуацію відповідаючи на питання читачів сайту basket.com.ua. Однак, лише вкотре розкритикував діяльність федерації та назвав Суперлігу нелегітимною. Вашій увазі пропонуємо найцікавіші питання та відповіді:

Як ви думаєте заманити решту клубів Суперліги у це утворення (прем'єр-лігу - ред.)? 

Заманювати ніхто нікого не збирається. Рішення про створення прем'єр-ліги було прийняте на президії ФБУ в Донецьку, а не шісткою або десяткою клубів. Була створена ініціативна група, яка зараз і перебуває в активній позиції. По суті, йде робота щодо ліквідації правових недоробок, які існували у ФБУ.

Ви зверталися у всі клуби Суперліги із запрошенням увійти в УБЛ ? 

На цей час були проведені зустрічі зі всіма без винятку клубами. Ідею підтримали всі, окрім БК "Київ". 

Що робитиме УБЛ для розвитку дитячо-юнацького баскетболу?

Неправильно було б говорити про це з позиції ліги, оскільки йдеться про професійний баскетбол, передусім як про комерційний продукт. Але я згоден з тим, що це важлива складова, якою зобов'язана займатися ФБУ. Оскільки федерація цьому питанню приділяє не достатньо уваги, то я не відкидаю, що проблемами дитячого баскетболу доведеться займатися лізі.

Як ви плануєте добитися реєстрації УБЛ у ФІБА? Чи участь у Єврокубках не є пріоритетом для тих команд, що увійшли в УБЛ? 

Це питання необхідно адресувати Волкову, оскільки питанням взаємодії ліг і ФІБА повинен займатися президент ФБУ.

Ні для кого ні секрет, що п'ять з шести  клубів, які увійшли в УБЛ, належать фінансово-промисловій групі "Приват". Чи не здається Вам, що Ви є просто пішаками у задоволенні особистих амбіцій однієї людини, яка переслідує корисливі мотиви і нічого не зробила для українського баскетболу? 

Потрібно конкретизувати, про які п'ять з шести клубів йде мова.

Якщо решта клубів не підтримають вашу ідею, ви повернетеся у суперлігу чи влаштуєте турнір шести? 

А ніхто нікуди не тікає. До того ж є впевненість, що до нас приєднаються всі, оскільки ніхто не хоче брати участь у нелегітимному чемпіонаті старого формату. 

Чи пропонували ви федерації своїх ефективних менеджерів для налагодження професійної роботи всередині ФБУ?

Підтримуючи кандидатуру Волкова на виборах президента ФБУ, існувала домовленість, що саме Олександр Анатольович, а не клуби, якщо виникне потреба, ініціюватиме такі процеси. 

Назвіть імена й прізвища топ-менеджерів створеною вами УБЛ, якими проектами вони керували і які з них виявилися успішними?  

Ці позиції ще не закриті, але робота ведеться і люди є.

Коментарі ()