Головне

Бродський подає до суду на гравця НБА

24.06.2008 09:56 348 0

23 червня генеральний директор "Черкаських Мавп" Кирило Погостінський оприлюднив  обставини, що склалися у відносинах черкаського клубу з екс-гравцем "Мавп", а нині гравцем "Юти Джаз" Кирилом Фесенко: "У свій час ми забрали Фесенка з Маріуполя. Це нам коштувало неабияких зусиль: посварилися з керівництвом "Азовмашу" і потім довго налагоджували стосунки, також понесли деякі фінансові витрати.

Все це робилося задля конкретної мети - щоб він у нас грав. І він грав. І міг би ще грати. Контракт з ним підписано до 2010 року.

Влітку минулого року Кирила запросили до оглядового табору "Юти", ми, звичайно, відпустили його, оскільки розуміємо, що мрія будь-якого гравця - виступати в НБА. Коли йому запропонували контракт, ми також були лише щиро раді.

Тоді були підписані конкретні документи з чіткими умовами "розставання" гравця з клубом, за якими відшкодування Фесенка клубу становило 20% від першого американського контракту та  1% від другого.

Ці кошти мали піти на створення та облаштування баскетбольної школи імені Фесенка, про що, будучи впевненими у виконанні ним зобов'язань, неодноразово говорили пресі.

На нещодавнє "Свято Баскетболу" у Черкасах, Фесенко дуже ефектно з'явився та роздавав автографи. Так, діти раділи та стрибали, але, як видно, Кирило цим самим лише зайвий раз тішив своє самолюбство. Інакше переймався б, як, наприклад, скоріше побудувати новітній майданчик  для стрітболу. Його поведінка просто видає непорядну людину.

До сьогоднішнього дня на наш рахунок від гравця не надійшло жодних перерахувань. Під час візиту спортсмена до Черкас ми мали розмову, у якій ще раз все детально було оговорено. Тоді Кирило посилався на агентів, нібито саме з вини яких, склалася така ситуація.

Після вищезгаданої зустрічі не сталося ніяких якісних зрушень. Кирило не відповідає на телефоні дзвінки. Я впродовж останнього тижня відіслав декілька попереджень електронною поштою та навіть СМС і не отримав жодної відповіді.

Зараз залишаються лише крайні міри - посередник "Черкаських Мавп" BCD Sport Promoter подає позов на Кирила Фесенка до суду для вирішення проблеми.

Це промоутерське агентство відповідає за взаємне виконання обов'язків між гравцями та Клубами".

БК ""Черкаські Мавпи"

Коментарі ()