Головне

Артур Дроздов: "У НБА, звичайно, грають і швидше, і видовищніше, але в Європі грають з головою"

28.04.2008 09:00 606 0
Артур Дроздов: "У НБА, звичайно, грають і швидше, і видовищніше, але в Європі грають з головою"
Алексей: Чи плануєте Ви виступати у складі БК "Київ" в наступному сезоні?
Нічого конкретного поки що сказати не можу. Буде видно після закінчення чемпіонату.

parker: Артуре, порівняєте стан справ і підхід до роботи в "По-ортезі" і "БК Київ". Не шкодуєте, що повернулися до України?
Ну, двома словами це не опишеш. Тоді, коли я був у По, там була дуже хороша структура, і не дарма "По-ортез" протягом багатьох років вважався однією з кращих команд Франції. Але потім багато що змінилося, і останні три роки це абсолютно інший клуб, на жаль, з кожним роком все гірше і гірше. У БК "Київ" же все навпаки, я думаю, що з кожним роком він додає.

P.S. Я намагаюся ніколи ні про що не шкодувати.

Алексей: Чи хотіли б Ви спробувати свої сили в НБА?
У мене були запрошення до літніх таборів з різних команд, але кожного разу щось не зросталося - то у мене травма, то ще щось. Напевно, я був недостатньо мотивований для цього. І, якщо чесно, то зараз мені більше імпонує європейський баскетбол.

jeka: Розкажіть про ваше дитинство. Хто ваш кращий друг у БК "Київ"?
А що саме вас цікавить про моє дитинство? Про це можна говорити довго )) Якщо є якісь запитання, то можете мене знайти на сайті Однокласники, і я вам відповім.

Торік у мене їх було двоє - це Печеров Олексій і Женя Анненков. У цього року ні з ким так тісно не спілкуюся, але з усіма гарні стосунки.

Ларик: Як Ви можете оцінити виступи БК "Київ" у Кубку УЛЄБ?
Завжди хоче більшого, ми дуже шкодуємо, що не змогли пробитися до Фіналу восьми, нам не вистачило зовсім трохи.

Алексей: Як Ви ставитеся до призначення головним тренером збірної України Валентина Мельничука? Чи може наша збірна досягти з цим тренером високих результатів?
А чого я повинен оцінювати його призначення? Час прийде - все буде видно.

Valdus: Артуре, БК "Київ" - межа Ваших баскетбольних мрій, чи Ви хотіли б бачити себе в іншій команді? І друге запитання... Що потрібно "вовкам", на вашу думку, щоб стати маститим і грізним клубом на території всієї Європи?
Хотіти не шкідливо, шкідливо не хотіти ))) Ми всі хочемо для себе кращого, і я зокрема, а як воно вийде - поживемо, побачимо.

Потрібен час. Не все одразу.


Мишка: В Україні напевно багато молодих талановитих баскетболістів. Як ви вважаєте, які їх шанси потрапити в такий клуб, як БК "Київ" або "Азовмаш"?

У домашній грі проти "Турова" Ви не планували виходити на паркет. Що змусило Вас це зробити?
Ви знаєте, шанси є завжди і у всіх. Але один таланту мало, потрібно ще мати голову на плечах і, природно, багато працювати. Потрібно мати мету і прагнути її досягти.

Ну не те щоб я не планував, просто у мене сильно боліло коліно і заважало мені бігати, тому тренер вирішив мене не ставити. Але в перерві я попросився сам.

Алексей: Чому Ви так і не зіграли за донецький "Шахтар", а поїхали до "Автодора"?
Не зіграв, тому що вони хотіли укласти зі мною контракт на п'ять років, а я не хотів цього, тому що не був упевнений, що там гратиму і прогресуватиму. У мої плани входило пограти десь рік і виїхати до Франції. А потім мій перший тренер забрав мене до "Автодора", де я і відіграв один рік.

Алексей: Знаю, що Ви добре граєте в шахи. Хто посприяв тому, що Ви пішли в баскетбол? Якими видами спорту Ви ще займалися?
Так, займався в дитинстві різними видами спорту - плаванням, акробатикою і гімнастикою навіть ). Але потім у першому класі в школу прийшов тренер і запропонував піти в секцію по баскету. Так і почався мій шлях.

McGrady: Багато хто не поважає європейський баскетбол (я до них не відношуся), адже в НБА грають набагато швидше і видовищніше. Що можете сказати на захист європейського баскетболу?
У НБА, звичайно, грають і швидше, і видовищніше, але в Європі грають з головою. І мені такий баскетбол більше імпонує.

McGrady: Ви спілкуєтеся з Печеровим і Фесенком?
З Печкою спілкуюся, звичайно, з Фесенком - ні.

Андрій: Як Ви ставитесь до футболу? Стежите за яким-небудь чемпіонатом? Як Ви вважаєте, чому баскетбол менш популярний? Як можна це виправити? Вам допомагає підтримка уболівальників, чи Ви її не відчуваєте?
Футбол не люблю і ніколи його не дивлюся, і не стежу за чемпіонатами. А популярний він більше тому, що в нього вкладаються великі гроші, і я думаю, що цього не змінити.

Підтримка уболівальників завжди приємна, і ми її відчуваємо, але приховувати не буду - нам би всім хотілося щоб, фанів було більше. Але я дуже вдячний тим, хто нас підтримує.

Алексей: Знаю, що в "Автодорі" Вам пропонували хороші фінансові умови. Чому Ви вирішили поїхати до Франції?
І звідки, цікаво, ви це знаєте?)) А поїхав тому, що вважав, що більше прогресуватиму там як баскетболіст. Гадаю - не помилився.

Вовка: Артуре, чи були у Вас пропозиції перебратися за океан? У Вас є кумир? І хто з гравців, на вашу думку, зараз виділяється на тлі інших?
Були пропозиції спробувати себе в таборах, того року мене запрошувала "Міннесота", але я не поїхав.

Кумира немає, Раніше був Джордан. Я не думаю, що потрібно виділяти когось з гравців. Це не правильно, оскільки баскетбол - командний вид спорту, і, передусім, потрібно дивитися - як виступає команда.

Наш спорт

Коментарі ()