Головне

Порошенко попросив Інфантіно зняти дискваліфікацію з Арени-Львів

25.05.2016 18:10 25790 0
Порошенко попросив Інфантіно зняти дискваліфікацію з Арени-Львів

Президент України Петро Порошенко надіслав листа на адресу президента ФІФА Джанні Інфантіно з проханням перевести санкції щодо Арени-Львів у стан "умовних".

Про це повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час наради, інформує офіційний сайт ЛОДА.

Таким чином національна збірна України могла б проводити у Львові кваліфікаційні матчі до Чемпіонату світу 2018 року.

Керівник області повідомив, що має намір скерувати звернення у Міністерство молоді та спорту України щодо звільнення з посади директора стадіону Арена-Львів Дениса Ринського.

Рішення він аргументував нездатністю директора забезпечити лад на стадіоні під час проведення офіційних матчів і налагодити роботу відповідних служб.

Нагадаємо, стадіон Арена-Львів дискваліфікували на 5 років і відсторонили від проведення офіційних змагань під егідою ФІФА.

Санкції наклали через недисципліновану поведінку уболівальників на матчі відбору до ЧС-2014 між збірними України та Сан-Марино.

Українські фанати під час зазначеного матчу. Світлина REUTERS

Також Синютка наголосив, що необхідно ухвалити рішення відповідно до чинного законодавства, щоб ті уболівальники, які вчинили хуліганські дії, отримали відповідне покарання.

А той інцидент став застереженням для всіх тих, хто хоче скомпрометувати львівський стадіон.

Зазначимо, що Джанні Інфантіно є товаришем Росії у футбольному сенсі, адже спочатку заговорив російською мовою, а потім пообіцяв, що не відбере у Росії ЧС-2018.

Окрім того, новий президент ФІФА дякував Криму за підтримку на виборах.

Джанні Інфантіно під час поїздки у Росію. Світлина REUTERS
Коментарі ()