Головне

ЧС-2014. 1/8 фіналу. Коста-Рика виграла у футбольну лотерею у Греції

29.06.2014 22:40 812 0
ЧС-2014. 1/8 фіналу. Коста-Рика виграла у футбольну лотерею у Греції

Збірна Коста-Рики пробилася до чвертьфіналу бразильського ЧС. У важкому поєдинку з Грецією підопічні Хорхе Луіса Пінто лише у серії післяматчевих пенальті змогли переграти свого суперника. При цьому слід додати, що з 66-ї хвилини костариканці грали у меншості через вилучення Дурате.

Загалом, основний час суперники провели не дуже яскраво. У першому таймі запам'ятався лише момент Салпінгідіса, який мав відкривати рахунок, але влучив у голкіпера. Крім цього епізоду, біля воріт команди більше нічим не запам'яталися, в основному, вирішуючи свої справи в центрі поля.

В другому таймі костариканцям все ж вдалося забити. Руіс після прострілу з флангу з лінії штрафного низом пробивав не дуже сильно, голкіперу здалося, що м'яч йде повз ворота, але шкіряна куля закотилася під самісіньку стійку. І після цього гра почала "оживати".

Грекам, у яких була чисельна перевага, втрачати було нічого, і вони кинули величезні сили на атаку. Коста-Рика майже всією командою тримала оборону, і, здавалося, перемога вже була у неї в кишені, та футбольний бог все ж винагородив еллінів за їх старання. На 90-й хвилині Папастатопулос зіграв на добиванні після удару Гекаса, розстріляв ворота, і перевів гру у овертайм.

Здалося, що грекам знову пощастило, як це було в заключному матчі групового етапу, коли вони на останніх хвилинах обіграли івуарійців, і пробилися до плей-офф. Однак, як показала гра, шанс, який вони отримали, вони не використали.

За 30-ть хвилин овертайму елліни створили дуже багато моментів біля воріт костариканців, але реалізувати хоча б один, щоб не доводити справу до пробивання одинадцятиметрових, у них не вийшло.

А вже в серії пенальті, яку недаремно називають "футбольною лотереєю", фортуна від них відвернулася, і нереалізований удар Гекаса залишив їх без як ніколи близького чвертьфіналу, в якому тепер Коста-Рика поміряється силами з Нідерландами.

Коментарі ()