Головне

ЧС-2010. Іспанія - Гондурас. Перемога чемпіонів Європи ВІДЕО

21.06.2010 23:25 775 0
ЧС-2010. Іспанія - Гондурас. Перемога чемпіонів Європи ВІДЕО

Другий тур у группі Н подарував перемоги іспанцям та чилійцям і залишив вирішення турнірних завдань на останнє коло змагань. А ситуація в групі надзвичайно заплутана. Іспанцям треба виграти у збірної Чилі, то потраплять у 1/8 фіналу незалежно від того, як зіграють швейцарці. У Чилі завдання звучить як "не програти Іспанії, яка гратиме на перемогу". Швейцарії можна грати внічию, якщо іспанці програють. Якщо ж Чилі програє, а Швейцарія виграє, то потрібно буде звернути увагу на різницю забитих і пропущених м'ячів. Навіть Гондурас теоретично може вийти із групи, якщо заб'є чимало м'ячів швейцарцям, а іспанці програють чилійцям.

Після поразки від Швейцарії у першому матчі в групі збірна Іспанія мала перемагати Гондурас не тільки для того, щоб покращити імідж в очах прихильників. Якби команда Рейнальдо Руеди здолала "червону фурію", завдання вийти в 1/8 плей-офф ставало б надзвичайно складним.

Та у протистоянні Іспанія - Гондурас навіть натяків на сенсацію не було. Букмекерський прогноз - 1,1 на перемогу піренейців - повністю відповідав тому, що відбувалося на полі. Ікер Касільяс міг би спокійно читати книжку, стоячи на воротах і час від часу відволікаючись на скромні потуги Суасо і компанії.

Іспанія, кожен футболіст у складі якої - зірка і класний спеціаліст, нарешті була схожа на фаворитів чемпіонату. Звісно, суперником Піке, Пуйоля та інших була не мегакоманда, але для першої іспанської перемоги на цьому чемпіонату світу гондурасці підійшли якнайкраще.

Збірна Іспанії не змогла забити у перші 15 хвилин, Давіду Вільї це не сподобалося і він взяв справу до своїх ніг. Отримав м'яч за межами штрафного майданчика, обіграв троьх представників лінії захисту Гондурасу і падаючи пробив по воротам Валладареса.

Наступні іспанські атаки відбувалися за сценарієм "хороший пас Наваса - загублена Торресом чи Рамосом можливість забити гол". Фернандо і Серхіо надзвичайно не щастило із реалізацією. Гондурас пробачив недолік, а від Чилі цього очікувати не доводиться.

Після перерви Гондурас рішуче подався зрівнювати рахунок, за що отримав ще один гол. Вілья вдарив із-за меж штрафного майданчика, м'яч по дорозі знайшов коліно Чавеса, після чого у Валладареса шансів відбити удар вже не було.

Міг Вілья стати другим після Ігуаіна автором хет-трику на цьому чемпіонаті. Ізагірре грубо зупинив Наваса (який був, певно, найкориснішим гравцем іспанської команди), рефері призначив пенальті. Давід вирішив бити не сильно, а винахідливо, але перемудрив і відправив м'яч сантиметрів на 50 правіше від стійки.

Гондурас намагався огризнутися зусиллями Суасо і Нуньєша, але по-справжньому небезпечних моментів "катрачо" так і не спромоглися створити.

Голи: 1:0 - Вілья (17), 2:0 - Вілья (51).

Іспанія: Касільяс, Рамос (Арбелоа, 76), Піке, Пуйоль, Капдевіла, Бускетс, Х. Навас, Алонсо, Хаві (Фабрегас, 65), Торрес (Мата, 70), Вілья.

Гондурас: Вальядарес, Мендоса, Чавес, Фігероа, Ізагірре, В.Паласіос, Гевара, Мартінес, Турсіос (Нуньєс, 63), Еспіноза (Велкам, 47), Суасо (Дж.Паласіос, 84).

Попередження: Турсіос (8), Ізагірре (38).

1:0

2:0

Нереалізований пенальті (Вілья, 63)

  ІВНПМО
 1Чилі22002-06
+12Іспанія21012-13
-13Швейцарія21011-13
 4Гондурас20020-30
Коментарі ()