Головне

ЧС-2010. Переродження Австралії ВІДЕО

19.06.2010 18:52 790 0
ЧС-2010. Переродження Австралії ВІДЕО

Австралія має дуже малі шанси пройти у стадію плей-офф. Для цього команді Вербека треба в останньому матчі перемогти Сербію і сподіватися на перемогу Гани над Німеччиною. Погодьтеся, сценарій практично нереальний. Але партнерам Микити Рукавиці після провального матчу з Німеччиною безумовно вдалося реабілітуватися в очах вболівальників.

Матч розпочався у дуже неквапливому темпі, але з часом напруга гри тільки зростала. До голу Холмана австралійці більше атакували і явно більше прагнули шукати щастя біля чужих воріт. Однак сказати, що гол назрівав, буде перебільшенням. Звичайний штрафний і не особливо "забійної" позиції став проблемою для Кінгсона - воротар не зумів зафіксувати м'яч після удару Брешіано. Першим на добиванні, за класикою стилю, опинився не оборонець...

Ганці прийшли до тями тільки на 17 хвилині - саме тоді оффсайд зупинив першу непогану комбінацію африканців. А за сім хвилин стався ключовий у матчі епізод. Безсумнівно найкращий гравець матчу Гьян продерся крізь захисників і заробив кутовий. Далі вже Айю творив історію, коли накрутив на межі карного двох захисників та скинув під удар на кинутого на самоті Джонатана - потужний удар у дальній кут пішов у руку Кьюелла. Вирок Розетті - вилучення і пенальті. Гьян впевнено переграв Шварцера.

Австралія лишилися у меншості до кінця гри. В такій ситуації команди Вербека слушно відішли на свою половину поля, надто окрилена успіхом Гана прагнула вже до перерви змінити нульовий рахунок. Але за двадцять хвилин боротьби можна згадати лише один момент, коли на 44 Шварцер зумів зреагувати на несподіваний і сильним удар Боатенга у дальній кут воріт.

Другий тайм трохи відкоригував малюнок гри. Раєвац явно дав установку чимбільше бити з різних дистанцій, але виконання цього елементу гри у його підопічних не налагодилося до кінця матчу. Переважно удари африканців, про що свідчить статистика - 22 "постріли", з яких у "молоко" 16 (!), не несли справжньої загрози воротам опонентів.

А Австралія, наче поранений звір, чекала слушної миті, щоб вчепитися у горло супернику. Перший дзвіночок для Гани пролунав на 58 хвилині, коли Мур зумів виграти повітря і пробити головою повз стійку. За кілька хвилин Вербек вирішив ризикнути - з поля пішли обидва нападники Брешіано і Холман, натомість вийшли форвард Кеннеді і захисник Чіпперфілд, який більше грав у центрі поля.

Заміни кардинально змінили перебіг подій на полі. Чіпперфілд мав забивати першим дотиком м'яча після відмінного проходу Вілкшира правим флангом і подачі на дальню стійку - повз ворота. Гана відчула новий темп гри і гостро огризнулася прострілом Гьяна за правої бровки, який не дотягнуся замкнути Асамоа. Наступні кілька хвилин на полі була лише одна команда - і це була Австралія, яка грала у меншості. Вінцем атак представників зеленого континенту став вихід віч-на-віч з Кінгсоном Вілкшира. Партнер Андрія Вороніна пробив низом і влучив у тулуб воротаря, а на добиванні Кеннеді не зумів вдарити достатньо сильно - той же Кінгсон у стрибку дістав м'яча!

Чіпперфілд, Вілкшир і Кеннеді продовжували диригувати подіями на полі до 89 хвилини. Саме тоді свій лік голам на мундіалях міг відкрити австралійський українець Микита Рукавиця, якби не забарився з ривком на гостру передачу Чіпперфілда.

На цій же хвилині прокинулася Гана. Після навісу Мунтарі мав забивати Джонатан, який переграв візаві у верховій боротьбі на дальньому куті воротарського. За дві хвилини змушений був рятувати Австралію Шварцер після щільного і дуже сильного удару Абейе. Драматичний і напружений матч завершився кривавою сценою - розсічення обличчя після зіткнення з Кеннеді дістав Пейнтсіл.

Гана - Австралія - 1:1 (1:1)

Голи: 0:1 - Холман (11), 1:1 - Гьян (25, п)

Гана: Кінгсон, Сапрей, Гьян, Пейнтсіл, Аннан, Джонатан, Тагое (Абейе, 56), Айю, Едді, Асамоа (Мунтарі, 77), Прінс Боатенг (Амоа, 88)

Австралія: Шварцер, Нілл, Мур, Куліна, Емертон, Вілкшир (Рукавиця, 84), Кьюелл, Холман (Кеннеді, 67), Валері, Керні, Брешіано (Чіпперфілд, 66)

Попередження: Аннан (40), Джонатан (78), Аннан (84), Мур (88)

Вилучення: Кьюелл (24)

0:1

1:1

Група D. Становище після другого туру

  ІВНПМО
+11Гана21102-14
-12Німеччина21014-13
 3Сербія21011-13
 4Австралія20111-51
Коментарі ()