Головне

Гутцайт: Навіть не уявляєте, які умови пропонували Харлан

Міністр прокоментував від'їзд спортсменів з України
16.08.2021 21:10 3473 0
Гутцайт: Навіть не уявляєте, які умови пропонували Харлан

Джерело - pravda.com.ua.

Багато українських спортсменів мали шанси змінити громадянство за великі гроші.

Про це заявив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

"Багато медалей (12) здобули уродженці України для інших країн. І якщо додати ці медалі до доробку української збірної, то ми точно були б у десятці. Звідси питання: чого нам не вистачає, щоб втримати спортсменів в Україні?

Це ж вибір кожної людини - за кого виступати. Наприклад, коли я в 1992 році виграв Олімпійські ігри вже за Україну, а не СРСР, тоді коштів взагалі не було і ми практично їздили за свої гроші. Збірної по суті не було, тренерів не було, нічого не було.

І я тоді думав, щоб кудись поїхати закордон, вже шукав куди. Але потім крок за кроком, коли наближалася Олімпіада 1996 року в Атланті, тоді вже я вирішив для себе, що тут мої батьки, тут моя Батьківщина, і я буду тільки тут.

Актуально: У ФЛАУ пояснили відсутність особистого тренера Килипко на Олімпіаді в Токіо

Наприклад, ви навіть не уявляєте, які умови пропонували тій же Олі Харлан в іншій країні, не буду говорити, в якій саме. Це мільйони, не гривень, доларів. Але вона залишилась в Україні. Тому що вона бачить себе тільки на Батьківщині.

Важливо: Тренер, якого не пустили на Олімпіаду: Я працюю на пів ставки, 4 тисячі гривень

А хтось, як цей гімнаст з Ізраїлю, він же поїхав туди ще дитиною, і тепер став олімпійським чемпіоном.

Чому виїжджають? Перш за все, тому що бачать себе і своє особисте життя в іншій країні. Ну а що ще тут скажеш?", - зазначив Гутцайт.

Коментарі ()