Головне

Євро-2016. 2-й тур. Група A. Франція - Албанія 2:0. "Гальські півні" дотиснули "орлів"

15.06.2016 23:58 6417 0
Євро-2016. 2-й тур. Група A. Франція - Албанія 2:0. "Гальські півні" дотиснули "орлів"

Збірна Франції виграла свій другий матч на Євро-2016. На цей раз підопічні Дідьє Дешама дотиснули збірну Албанії. З огляду на рахунок матчу, можна сказати, що нічого дивного в цьому немає. Адже хто б міг подумати ще до матчу, що французи зіштовхнуться з реальними проблемами, якими для них стали "гірські орли". Французи, які грають вдома, які мають в своєму складі зірок світового рівня з мільйонними контрактами і відомого тренера. А на противагу цьому стає команда-дебютант на європейських змаганнях - скромна збірна Албанії.

Ще до початку матчу, поповзли чутки, що головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам залишить у запасі головних зірок нинішньої збірної - Поля Погба та Антуана Грізманна. Гравці не виправдали сподівань, покладених на них тренерським штабом в матчі зі збірною Румунії, тому не заслужили вийти на поле Велодрома зі стартових хвилин поєдинку. Заміною їм мали стати мегаталановиті, але ще зовсім юні - Кінгслі Коман та Ентоні Марсьяль.

 Світлина взята з goal.com

Перший тайм прогнозовано розпочався з активних дій "триколірних". Новачки збірної Франції Коман та Марсьяль були дуже активними на флангах, намагаючись продемонструвати вболівальникам та головному тренеру свої найкращі якості. За відсутності Погба, справжнім лідером на полі став Дімітрі Пайє. Півзахисник Вест Хема, окрилений успіхом першого матчу, щоразу подавав у штрафний майданчик, в надії, що м'яч знайде голову високого Олів'є Жиру. Але така тактика не приносила успіху господарям Євро.

Варто відмітити сміливість албанської збірної. "Гірські орли" не стали відсижуватись в обороні, час від часу контратакуючи, і навіть старалися брати м'яч під власний контроль. І їм це інколи вдавалося. Відчувалося нестерпне бажання гравців збірної Албанії створити сенсацію, довести, що їхня участь на чемпіонаті Європи - не випадковість. Французам протягом всього першого тайму не вистачало гостроти у завершальній стадії. Безперечно сказувалась відсутність "креативщиків" - Погба і Грізманна.

  Світлина взята з goal.com

У перерві Дешам випустив Поля Погба замість Марсьяля. І французи з перших хвилин другого тайму розпочали навалу на ворота суперника. Хоча перший по-справжньому гольовий момент мали "червоно-чорні". На 52-ій хвилині матчу Льоріс врятував свою команду після удару впритул одного з гравців збірної Албанії. Підопічні Джанні Де Б'язі продовжували нав'язувати боротьбу французам, які явно не очікували такого спротиву від дебютантів Євро.

Переломним моментом, як виявиться пізніше, був вихід Антуана Грізманна на 68-ій хвилині. Французькі футболісти ще 20 хвилин не могли пробити воротаря збірної Албанії, аж поки на останній хвилині матчу після чергового навісу в штрафний майданчик албанські захисники не "проморгали" нападника Атлетіко, який головою переправив м'яч у самісінький кут воріт Беріші. Остаточно зняв усі питання про переможця зустрічі - Дімітрі Пайє. В блискучому стилі, герой першого туру, змістився у центр і пробив у дальній кут, без шансів для голкіпера.

Отож, збірна Франції здобула другу перемогу на цьогорічному Євро і гарантувала собі місце в плей-офф. Хоча до гри самої збірної ще дуже багато запитань. В той час, як албанцям вже втрачати нічого, і з огляду на те, що в останньому турі румунам потрібні будуть залікові бали, це робить їх протистояння надзвичайно цікавим.

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Франція: Чи повторить Дешам Євро-2000?

Учасники Євро-2016. Знайомтесь, Албанія: Орли готові до бою

Коментарі ()