Головне

На велогонку до Києва приїдуть чемпіони Паралімпійських ігор

05.05.2016 22:05 205 0

У 2016 році на міжнародну велогонку Race Horizon Park (категорія 1.2 у календарі UCI Europe Tour), яка традиційно відбудеться у Дні Києва 27-29 травня, приїдуть боротися за перемогу професійні команди з різних країн, у тому числі титуловані спортсмени з інвалідністю.

Про це повідомив президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко, йдеться у прес-релізі, який отримав Чемпіон

Серед понад 25 команд, які збираються змагатися на Race Horizon Park 2016, є інтернаціональна команда Team Novo Nordisk Development з США, спортсмени якої мають цукровий діабет.

Місія Team Novo Nordisk - надихати, навчати і розширювати права і можливості людей, які хворіють на діабет.

Також серед учасників велогонки і 29-річний український спортсмен Єгор Дементьєв, який є дворазовим чемпіоном літніх Паралімпійських ігор 2012 року (індивідуальна та групова шосейні гонки). Гонщик їхатиме у складі команди ISD - JORBI CONTINENTAL TEAM.

Окрім перемог на Паралімпійських іграх у Лондоні, Дементьєв має титули чемпіона світу на велотреку (інваспорт) у груповій гонці скретч (США, 2012) і є переможцем двох етапів Кубку світу на шосе (інваспорт) (Італія, Іспанія, 2012).

Щ​е один паралімпійський чемпіон - 39-річний румунський велогонщик Едуард Кароль Новак з румунської команди Tusnad Cycling Team. Професійним велоспортсменом став уже після втрати ноги в автокатастрофі 1996 року.

На Паралімпійських іграх у Лондоні 2012 року Новак здобув золоту медаль і встановив світовий рекорд в індивідуальній гонці переслідування (4 км).

Це стало найбільшим досягненням Румунії у паралімпійському спорті, так само як і його срібна медаль в індивідуальній гонці, здобута на Паралімпійських іграх 2008 року в Пекіні.

Коментарі ()