Головне

У Росії кажуть, що Ребрик поки що залишається українською спортсменкою

06.06.2014 13:15 280 0

Метальниця списа Віра Ребрик, яка виступила під російським прапором на етапі "Діамантової ліги" у Римі, поки залишається українською спортсменкою.

Наразі йде процедура її переходу до збірної Росії, заявив президент Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валєнтін Балахнічьов.

"Незважаючи на те, що Ребрик виступила під російським прапором у Римі, для Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) вона залишається українською спортсменкою", - сказав він.

"Процедура її переходу до збірної Росії продовжується. Проте, ми постараємося домовлятися з організаторами особистих комерційних стартів, щоб на них, як і у Римі, вона могла виступати у російській формі та під російським прапором", - додав він.

Балахнічьов повідомив, що документи із заявою Ребрик про бажання виступати за збірну Росії вже подані до IAAF, також вони спрямовані і до Федерації легкої атлетики України.

"Питання розглядатиме рада IAAF. Якщо українська сторона не дасть згоди на перехід Ребрик, вона зможе змінити спортивне громадянство через три роки. Якщо згода буде отримано, то через рік, або навіть з негайним ефектом", - цитує його "Р-Спорт".

Нагадаємо, Росія має заплатити Україні компенсацію за підоготовку Ребрик.

Коментарі ()