Головне

Баль: "Приїхали боротися за перемогу, але це футбол"

11.10.2012 19:03 447 0
Баль: "Приїхали боротися за перемогу, але це футбол"

Збірна України поважає команду Молдови і з відповідальністю ставиться до другої гри відбору на ЧС-2014.

Про це заявив в.о. головного тренера збірної Андрій Баль, повідомляє з Кишинева кореспондент "Чемпіона".

Про підготовку та перегляд матчу Польща-Молдова

- Подивилися матч уважно. Можу сказати, Молдова дуже добре організована команда з досвідченими гравцями. Створили дуже багато моментів з поляками. Команда, яка вміє грати у футбол. Треба дуже серйозно поставилися до неї

Про Блохіна

- Всі розуміємо, що Олег Володимирович потрапив у нелегку ситуацію. Хлопці у курсі справи, спілкуємося з тренером поки по телефону. Хлопці розуміють, що Блохін багато вклав у цю команду.

Чи були поради від Блохіна? Не буду говорити про зміст наших розмов, говорили про все - життя, здоров'я, нашу професію. Він розуміє, що треба знаходитися у команді, аби все знати. Але певна інформація в нього є, напевно, він буде дивитися гру, і дещо ми з ним визначили.

Про травму Коноплянки та довикликаних Мілевського і Селезньова

- Коноплянка на тренуванні отримав пошкодження гомілкостопу, підвернув його. Зараз він проходить курс лікування, готуємо його до наступної гри.

Чому викликали двох форвардів замість захисника Ракицького та хавбека Коноплянки? У нас приїхав ще Девіч, котрий тиждень не працював, і його стан бажає бути кращим. У середині поля в нас є дублери та гравці, що можуть замінити один іншого, а от напад треба було трохи посилити. Викликали форвардів на дві гри, завтра вирішимо, може, готуватимемо їх на Чорногорію.

Про очікування від гри

- Яка буде основна загроза? Недооцінки не повинно бути в жодному випадку. Когось виокремлювати з суперників не хочу, аби не розкрити козирі.

Це футбол, тут можливо все. Ми приїхали боротися за перемогу, але кожна команда до цього прагне. Щодо складу, то сьогодні буде тренування, завтра зайняття, потім вже визначимося зі складом.

Про ротацію

- Зараз ми готуємося в першу чергу на збірну Молдови. Вже після гри будемо вирішувати, хто в якій кондиціі. Нам треба гравці, котрі будуть готові на двісті відсотків.

Про Роменського

- Вчора він провів зайняття з воротарями. Лікарі заборонили йому перельоти. Тут будуть три воротаря, вони й самі знають свою роботу та прекрасно з нею пораються.

Також Роменський сказав, що теперішню ситуацію не можна порівнювати з ЧС-1982, де збірною СРСР також керували три тренери, бо це були керівники з різних команд. Натомість Баль, Заваров та Кузнецов грали разом та мають спільне бачення футболу.

Закінчив тренер збірної словами, що якщо розбиратися, де у футболістів мотивація вища - у клубі чи збірній - то, на його думку, найвища мета кожного гравця - виступати за збірну і залишити ім'я в історії країни, і налаштовувати нікого не треба.

Коментарі ()