Головне

У США почався скандал через те, що форму олімпійської збірної вироблено в Китаї

13.07.2012 09:42 444 0

Вчора уніформу для американських спортсменів, виконану в кольоровій гамі прапора США, було презентованоа в ефірі однієї з телекомпаній США.

Уже через кілька годин у Вашингтоні кипіли неабиякі пристрасті: модельєра та його виробника (відомий американський дизайнерський будинок Ральфа Лорена ) звинуватили в тому, що парадна форма, в яку американські спортсмени будуть одягнені 27 липня на урочистій церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор в Лондоні, виготовлена ​​в КНР, повідомляю закордонні ЗМІ.

З'ясувалося це завдяки журналістам, які виявили на ярликах написи "Зроблено в Китаї".

Найбільше обурення цей факт викликав у керівництва та членів Конгресу США. Так, лідер демократичної більшості в сенаті Конгресу Гері Рід заявив, що Національному олімпійському комітету повинно бути соромно, і що весь одяг потрібно зібрати у велику купу, спалити її і почати все спочатку.

У аналогічному ключі висловився і спікер палати представників Конгресу, який представляє опозиційну Республіканську партію, Джон Бейнер, що обіймає третю за значимістю посаду в державній ієрархії США.

А лідер демократичної меншості в палаті представників Ненсі Пелосі впевнена, що олімпійці США повинні носити уніформу, зроблену в Америці.

На їхню думку, у нинішній важкій економічній обстановці віддавати замовлення на виготовлення цієї форми закордонному виробникові не просто обурливо, але й нерозумно, пише unn.com.ua.

Коментарі ()