Головне

Фан-зону на Хрещатику демонтують до 16 липня

26.06.2012 07:13 592 0

Офіційну фан-зону Євро-2012 на Хрещатику і майдані Незалежності демонтують до 16 липня.

Про це в понеділок на прес-конференції розказав куратор фан-зони Києва Вілен Матвеєв.

"Демонтаж столичної фан-зони Євро-2012 завершиться до 16 липня", - сказав Матвеєв, не виключаючи при цьому, що роботи будуть завершені і раніше оголошеної дати.

У свою чергу заступник голови КМДА Анатолій Голубченко зазначив, що в зв'язку з наближенням фіналу чемпіонату столичну фан-зону розширили на 150 метрів - це дозволить додатково прийняти до 30 тисяч уболівальників. На цій території зараз встановлюють біотуалети, камери відеоспостереження та екрани.

"На фан-зону УЄФА виділив Києву 1 мільйон євро. Половину грошей ми вже отримали, а другу місто отримає в серпні. Бюджетних грошей на організацію цієї території витрачено не було", - підкреслив чиновник.

Він також повідомив, що на демонтаж фан-зони з цих коштів буде виділено 100 тисяч гривень.

Коментуючи місце розташування фан-зони, заступник голови КМДА підкреслив, що така була рекомендація УЄФА: "Розташування офіційної фан-зони в центрі міста - це стандартний підхід УЄФА. Не останню роль в розташуванні столичної фан-зони зіграла і близькість її до стадіону".

За словами Голубченка, все зроблено за стандартами УЄФА з точки зору утримання фан-зони, гарантування безпеки і правопорядку в ній. Як підкреслив чиновник, за весь період функціонування столичної фан-зони ніяких серйозних випадків на її території зафіксовано не було, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()