Головне

Бонек: Євро-2012 - найкращий турнір за останні роки

23.06.2012 13:29 296 0

Знаменитий польський футболіст, тренер і Посол Євро-2012 Збігнєв Бонек в захопленні від турніру Євро-2012 і вважає його найкращим за останні роки історії чемпіонатів.

Польська зірка футболу, що ввійшов до символічного списку 125 гравців століття, зізнався, що до такого висновку прийшов, коли опитав чимало відомих людей і зробив багато дзвінків "високого рівня" з приводу успіху турніру.

"Я чув думки багатьох діячів з різних країн, відгуки дуже позитивні. Тому думаю, що це найкращий чемпіонат Європи в останні роки, особливо з точки зору емоцій, захоплення людей – як щодо організації, так і відкриття нових країн. Іноземні туристи кажуть нам, що ми створили гарний стадіон, що все добре, все по-справжньому. Нам дякують 99% тих, хто працює на Євро, зокрема, волонтери, журналісти, - всі задоволені", - сказав Бонек.

Він наголосив, що до турніру багато людей зовсім по-іншому уявляли собі Польщу.

"Раніше працював в голові стереотип про Польщу як посткомуністичну державу, яка ніби й змінюється, але темпами черепахи. Тепер люди побачили, що зміни в країні – велетенські, і Польща виглядає непогано в порівнянні з західними країнами", - додав він.

На адресу усіх фанів, які критикують дороги, вокзали Польщі Бонек по-філософськи відповів: "Це як у анекдоті про песиміста і оптиміста: або ви бачите склянку наполовину порожньою, або наполовину повною. Може, у вас є три тисячі кілометрів автомобільних доріг, а у нас лише 1800. Але одні можуть бути вдячними і користуватися новими дорогами, інші скаржитися, що є старі дороги".

Загалом на думку спортсмена, проведення на високому рівні чемпіонату є величезним досягненням, особливо в частині унікального досвіду, завважив екс-футболіст.

"Успіх турніру для Польщі важливий ще й зважаючи на те, що завдяки Євро країна змінилася", - наголосив гравець №3 Європи в 1982 році (за опитуванням журналу "Франс футбол").

Учасник трьох світових турнірах Кубка (Аргентина, 1978, Іспанія 1982, Мексика, 1986) вважає, що необхідно розвивати інфраструктуру і найближчим часом провести ще кілька престижних міжнародних заходів, пише ukraine2012.gov.ua.

Коментарі ()