Головне

УЄФА: Мало хто у Європі зрівняється з Україною та Польщею

07.03.2012 17:13 196 0

Прогрес у розбудові інфраструктури, якого досягли країни-господарі майбутнього Євро-2012 - Україна та Польща - є фантастичним та надає обом державам шанс для подальшого розвитку.

На цьому в інтерв’ю польському телебаченню наголосив операційний директор УЄФА Мартін Каллен.

"Якщо подивитися на Україну та Польщу сьогодні та порівняти з тим, що було чотири або п’ять років тому - і мова йде не лише про стадіони, а й про іншу інфраструктуру, - то можна стверджувати, що мало хто з європейських країн зможе конкурувати з господарями майбутнього турніру", – підкреслив директор Євро-2012.

Він додав, що від результатів на Євро-2012 національних збірних України та Польщі будуть залежати подальші розбудова спортивної інфраструктури та зацікавленість мешканців обох країн у найпопулярнішій грі у світі.

"Україна та Польща знаходяться лише на початку свого шляху. Якщо збірні-господарки пройдуть якомога далі турнірною сіткою, або хтось з них стане чемпіоном Європи, то це, очевидно, призведе до збільшення інтересу до футболу у країнах і розвитку інфраструктури. Будівництво нових стадіонів, запровадження інституту стюардингу, шкільні футбольні турніри - все це інвестиція у майбутнє, яка обов’язково принесе результат", - наголосив Каллен.

Операційний директор УЄФА також зазначив, що уряди України та Польщі, місцеві організаційні комітети спільно з європейськими футбольними функціонерами працюють 24 години на добу, аби влітку провести успішний чемпіонат, пише ІЦ "Україна-2012".

Коментарі ()