Головне

Українці вирушили на Спеціальну Олімпіаду до Польщі

15.09.2010 16:40 337 0

Сьогодні, 15 вересня, до Варшави вирушила українська делегація у кількості 28 осіб на Спеціальну Олімпіаду, яка триватиме в столиці Польщі з 18 по 24 вересня.

Про це повідомляє "ЗІК".

Очікується, що в Іграх Спеціальної Олімпіади візьмуть участь 1600 атлетів з вадами інтелектуального розвитку та 600 тренерів. Атлети, які мають різні рівні здібностей, змагатимуться у дев'яти видах спорту. Їх підтримуватимуть 2000 волонтерів, 200 офіційних посадовців, 250 медичних працівників і 1500 членів родин.

Метою Спеціальної Олімпіди є заохочення людей з вадами інтелектуального розвитку шляхом спільної мови спорту до подолання бар'єрів та перешкод, встановлення нових дружніх відносин, які сприятимуть розбудові суспільства на принципах прийняття та включення.

"Перш за все, нашим атлетам треба перемогти себе. Наш університет, зокрема - кафедра теоретико-методичних основ спорту - зав.кафедрою Юрій Бріскін готує фахівців, які працюють з цими спортсменами, здобутки яких уже чималі. Вірю, що і у Варшаві вони себе проявлять з найкращого боку. Хоча сама участь у Іграх такого масштабу - це вже перемога для цих атлетів", - зазначив ректор ЛДУФК, професор Євген Приступа.

Варто зазначити, що змагання у Варшаві проходитимуть з легкої атлетики, настільного тенісу, жіночого футболу, баскетболу, тенісу, паверліфтингу, боулінгу та бадмінтону. Українська команда братиме участь у змаганнях з легкої атлетики (Харків), настільного тенісу (Умань), боулінгу та бадмінтону (Київ) та найчисельніша команда з баскетболу зі Львова.

"Для Польщі та Варшави - це подія номер один. Атлети змагатимуться на найсучасніших аренах і я б хотів, аби наші атлети продемонстрували свої найкращі якості та вміння, адже вони представлятимуть Україну. Ви ж бачите, як ми красиво екіпіровані. Наша синьо-жовта форма вже кидається у вічі. Нас усі впізнаватимуть здалеку", - підмітив керівник української делегації Андрій Підварко.

Коментарі ()