Головне

УЄФА МОЖЕ ЗАЛИШИТИ УКРАЇНІ ДВА МІСТА

08.04.2010 17:27 287 0
УЄФА МОЖЕ ЗАЛИШИТИ УКРАЇНІ ДВА МІСТА
УЄФА може організувати Євро-2012 з чотирма містами у Польщі та двома в Україні.

Про це у четвер, 8 квітня, заявив президент Союзу європейських футбольних асоціацій Мішель Платіні на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"Ми зможемо завжди організувати Євро-2012 з чотирма містами у Польщі та двома в Україні", - сказав Платіні після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем.

"Немає плану Б щодо України. Ми гратимемо в Україні. Ми вирішили грати у чотирьох містах. Але якщо одне місто випаде, то будемо грати у двох містах. Таке наше рішення", - наполіг Платіні.

"Ми з президентом розмовляли 30 хвилин. Під час розмови я був дуже чітким, зрозумілим і чітко пояснив ситуацію. Я пояснив що протягом останніх трьох років Григорій Суркіс дуже багато працював з усіма містами, але нам були потрібні гарантії з боку уряду для того, щоб просуватися далі", - наголосив керівник УЄФА.

Платіні підкреслив, що протягом наступних двох місяців Україна має показати сильне просування для того, щоб усе було зроблено.

Платіні заявив, що наполягав на двох місяцях, "бо після них буде дуже важко надолужити згаяний час".

За словами Платіні, Янукович запевнив, що роботи будуть зроблені та він особисто стежитиме за проведенням всіх робіт.

Платіні переконаний, що Янукович усвідомлює, що є дуже багато роботи і що це дуже важливо для України. "Він мене запевнив, що Євро-2012 добре пройде в Україні", - зазначив керівник УЄФА.

Він також висловив сподівання, що Україна прийматиме чемпіонат у 4 містах. "Я сподіваюся, що це буде так. Я чекаю конкретних дій і відповідей з боку уряду щодо тих обіцянок, які нам дав президент".

"Тут не йдеться про якісь об'єкти, а йдеться про двомісячний термін. Хочу повторити ще раз: виконком вирішив відвідати 4 міста в Польщі та 4 в Україні. Якщо не буде стадіону в Києві, не буде Євро в Україні. Це такі правила, які були визначені виконкомом", - вкотре наголосив Платіні.

"Але це не ніякий не ультиматум. Можна запевнити, що Євро в Україні відбудеться", - сказав він.

Президент УЄФА ухилився від запитання, чи довелося йому в Україні стукати кулаком по столу. "Є речі, які говоряться пресі. Але з президентом України я не міг заявити щось, у чому я не міг бути впевнений. Я йому сказав, що ми маємо цю умову, що Україна має два місяці на ліквідацію цих проблем".

"Я людина, яка може зрозуміти дуже багато речей. Я також враховую те, що були значні політичні зміни в Україні й економічна криза. Не можна весь час переносити дату", - зазначив очільник Союзу європейських футбольних асоціацій.

Платіні уникнув відповіді на запитання, що станеться, якщо Україна не покаже сигнали готовності УЄФА.

"Я сказав президенту республіки (Януковичу - ред.), що очі всього світу дивляться на Україну. І зараз Україна перебуває на дуже важливому роздоріжжі щодо свого іміджу. Це стосується лише футболу та Євро-2012. Я попросив президента, щоб він об'єднав весь виконавчий комітет цим питанням", - пояснив він.

Платіні впевнений, що Україна все виконає, "бо президент дав усі гарантії".

Керівник УЄФА також розповів, які конкретні проблеми є в українських міст.

"Деякі міста мають проблеми зі стадіонами, наприклад, Київ і Львів. Також є проблеми з готелями там, де є стадіони - у Харкові та Донецьку. І у деяких містах є проблеми з аеропортом і їх розширенням. Якщо ми хочемо мати стадіон у Львові, то треба його починати будувати зараз, бо більше відтягувати не можна. Ми не можемо чекати півтора року і не можемо збудувати стадіон за шість місяців", - сказав він.

"Я відвідав стадіон тут, у Києві, та бачив, що дуже багато людей працює на ньому. Я бачив аеропорт Києва, який будується, бачив аеропорт у Харкові, де також працює багато людей і безпека праці там забезпечена", - відповів Платіні на запитання щодо дотримання умов праці на об'єктах.

Всі світлини Дмитра Ларіна

Коментарі ()