Головне

Український силач побив світовий рекорд з підйому гігантської гантелі

05.04.2010 14:18 455 0

Українець Віталій Герасимов побив світовий рекорд з підйому гігантської гантелі.

Цей снаряд вагою 79 кілограмів він підняв 10 разів, в Києві на "Святі богатирських рекордів", який організувала Федерація найсильніших атлетів України, пишуть "Факты и комментарии".

Майстер спорту міжнародного класу Віталій Герасимов розповів, що вправа підйом гантелі, в якому він встановив світовий рекорд, - одна з його улюблених.

"Піднявши снаряд десять разів, я відчував у собі сили вижати його ще раз, але вирішив не ризикувати, адже міг отримати травму від перенапруги м'язів і зв'язок", - говорить Віталій Герасимов.

Це вже не перше досягнення силача - у грудні минулого року 23-річний Віталій завоював на чемпіонаті світу з богатирського багатоборства титул найсильнішої людини планети у ваговій категорії до 105 кілограмів.

Крім того, на "Святі богатирських рекордів" встановили ще два рекорди.

19-річна силачка Ніна Гера за 22,52 секунди пробігла 25 метрів з 250-кілограмовим коромислом, встановивши тим самим рекорд України. Фахівці заявляють, що у Ніни є реальні шанси скласти конкуренцію чотириразовій власниці титулу найсильнішої жінки планети польці Анетці Флорчік.

"Мій зріст 184 сантиметри, вага - 90 кілограмів - підходящі дані для занять богатирським багатоборством. Фігурою я в батька пішла - його зріст два метри два сантиметри. Він колись займався гандболом. А мама у мене невисока.

У дитинстві я захоплювалася штовханням ядра, потім - перетягуванням канату, і ось тепер - богатирським багатоборством. Свято рекордів було першим моїм виступом у цьому виді спорту. І треба ж - відразу встановила національний рекорд", - розповіла Ніна Гера. 

Ще один результат "Свята богатирських рекордів": Сергій Романчук пробіг 27 метрів з двома валізами вагою 171 кілограм кожна, встановивши тим самим нове національне досягнення.

Коментарі ()