Головне

Лубківський: "Бориспіль" перевиконає вимоги УЄФА

23.03.2010 12:42 209 0

За умови успішного заспуску нових терміналів міжнародний аеропорт "Бориспіль" зможе приймати навіть більше пасажирів, ніж вимагає УЄФА, тобто 4100 пасажирів на годину.

Про це заявив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський у Борисполі, повідомляє кореспондент "Чемпіона".

"У аеропорту "Бориспіль" критично важливим є завершення будівництва терміналу D, оскільки на цей термінал припадатиме левова частка пасажиропотоку. Якщо цей великий термінал буде добудований, Бориспіль зможе приймати таку кількість гостей, яка навіть перевищуватиме вимоги УЄФА.

Пропускна спроможність Борисполя на в'їзд і на виїзд може бути понад 6 тисяч осіб на годину, це за умови, що будуть реалізовані плани щодо терміналів D і F.

Найближчим часом буде завершено будівництво терміналу F, дуже важливо взагалі розібратися з роботою всіх терміналів Борисполя, щоб були під'їзди, пасажири могли легко зрозуміти, як їм потрапити з одного терміналу до іншого.

Має відбутися реконструкція терміналу А і В, триває реконструкція терміналу С, дуже важливо, що термінал D вже вийшов, як то кажуть, з землі, тобто ведуться надземні роботи.

Під час Євро-2012 необхідно буде організувати перевезення пасажирів з Борисполя до центру Києва громадським транспортом.

Дуже важливо також організувати "буферну зону" для вболівальників, яка орієнтовно буде знаходитися за 10 кілометрів до Борисполя. Коли матч завершиться, уболівальників привезуть туди, а потім у термінали, з яких вони відлітатимуть", - підсумував Лубківський.

Коментарі ()