Головне

Тимощук: Якби Воронін грав у збірній...

19.11.2009 15:12 523 0
Тимощук: Якби Воронін грав у збірній...

Вважаю, що ми мали і ігрову, і територіальну перевагу, - розпочав Тимощук. - У той же час суперник створив лічені моменти і переміг лише за рахунок того, що витягнув максимум з мінімуму, скориставшись своїм шансом. По грі ми не заслуговували такого результату -  повинні були домагатися більшого і вдома, і в Афінах. Тому, звичайно ж, неприємно поступатися. Але знову нагадала про себе стара хвороба - нереалізація моментів.

На ваш погляд, Андрій Воронін міг би підсилити збірну?

Зараз не час і не місце говорити про такі речі. Адже ніхто не знає, як би розгорталися події, якби Андрій перебував в таборі національної команди. Звичайно, мені з ним, можна сказати, веселіше. Але це нічого не значить. До збірної були запрошені 25 футболістів, кожен з яких намагався показати свої найкращі якості. А чи будуть надалі викликати Вороніна в головну команду країни - не можу загадувати, оскільки може трапитися все що завгодно, у тому числі і травми, і дискваліфікації.

Коли зрозуміли, що путівка до Південної Африки вислизає з рук?

Коли арбітр додав чотири хвилини, подумав, що за цей час важко що-небудь змінити. Але, в принципі, до останнього вірив, що можемо виправити ситуацію і вирвати перемогу.

Чи не думаєте, що вплив ветеранів, таких як ви чи Андрій Шевченко, повинен бути сильнішим?

Думаю, вплив і так достатній. Просто в нашому колективі багато молодих виконавців, яким ще потрібно багато працювати і доводити, що вони здатні захищати кольори національної збірної. У нас існує діалог з тренером, з усіма гравцями, і сподіваюся, всі разом ми знайдемо вихід з ситуації.

Ви імпульсивно реагували на пропущений м'яч. Можете назвати винних у поразці?

Не став би переходити на персоналії і шукати конкретних людей, винних у невдачі. Програє і виграє вся команда, і гра з Грецією в цьому сенсі не стала винятком.

Як оціните дії підопічних Отто Рехагеля?

Багато говорилося про те, що греки не такі сильні, як лідери європейського футболу. Але це не завадило збірній Греції посісти друге місце в складній групі і побудувати гру так, щоб здолати нас.

Чекали саме таку підтримку вболівальників?

Навіть не знаю, що сказати. Звичайно, вдячний глядачам, які зібралися на трибунах. Скажу вам чесно, робили все, щоб не засмутити уболівальників. Знаю, що в нас найкраща підтримка, і люди щиро переживають за національну команду. Але, на жаль, не завжди виходить те, чого хотілося б.

Тимощук проти Андорри у Києві. Фото Дмитра Ларіна 
Які слова можете сказати фанатам, щоб хоч трохи пом'якшити біль від поразки?

Повірте, у нас самих на душі кішки шкребуть. Можу сказати лише те, що на цьому нічого не закінчується, вважаю, у нашої збірної є майбутнє. Тепер нам всі зусилля потрібно прикласти на те, щоб якомога краще підготуватися до Євро-2012. Зрозуміло, було б здорово готуватися через офіційні матчі, але нічого не поробиш, доведеться награвати зв'язки в товариських зустрічах.

Може, варто було зіграти більш агресивно у першому матчі в Афінах?

Може. Мені важко сказати. Мали моменти в обох матчах. Звичайно, у Донецьку нам у жодному разі не можна було пропускати, але якщо пропустили - що поробиш. Треба не зупинятися, йти вперед.

Вважаєте, треба вживати якісь кардинальні кроки?

Я не прихильник того, щоб рубати з плеча. Спочатку потрібно в усьому розібратися, а потім робити висновки.

"Свіжа кров" збірній потрібна?

І так досить "свіжої крові". Якщо у вас є конкретні пропозиції - скажіть тренеру. На мій погляд, кращі виконавці, які є у нас на даний момент, викликані в збірну. Як відомо, отримав травму Сергій Назаренко, який посилив би команду. Але у нас є час - будемо працювати.

Ви перемогли Англію, але поступилися Греції. Не все, отже, виходить?

Вважаю, за підбором виконавців і за грою ми сильніші греків. Але греки вистояли і пройшли далі - і в цьому їхня сила на сьогоднішній день ...

Сергій Талимончик, газета "Спорт-Экспресс в Украине"

Коментарі ()