Головне

Гей та Болт можуть стати найкращими легкоатлетами світу

10.11.2009 09:43 273 0

22 листопада в Монте-Карло оголосять найкращого легкоатлета 2009 року. На це почесне звання претендують 5 спортсменів.  

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Кененіса Бекеле (Ефіопія) - дворазовий чемпіон світу з бігу на 5000 та 10000 метрів, володар частини Джек-Поту останньої золотої ліги після перемог на усіх шести її етапах.

Усейн Болт (Ямайка) - триразовий чемпіон світу з бігу на 100, 200 м та в естафеті 4х100метрів. В індивідуальних видах ямайчанин поновив своїй ж світові рекорди на обох спринтерських дистанціях.

Тайсон Гей (США) - не зважаючи на травму, був лідером світового сезону на обох спринтерських дистанціях, срібний призер чемпіонату світу з бігу на 100м. Гей поновив рекорд Америки на стометрівці.

Стівен Хукер (Австралія) - чемпіон світу зі стрибків з жердиною, котрий виграв найголовніший старт сезону лише однією вдалою спробою. Вихованець екс-російського тренера Олександра Парнова протягом зимового сезону встановив новий рекорд Австралії й кілька разів штурмував рекорд світу Сергія Бубки.

Андреас Торкільдсен (Норвегія) - дворазовий Олімпійський чемпіон з метання спису нарешті додав до свого вражаючого послужного списку титул чемпіона світу. До 2009 року Андреас двічі піднімався на п'єдестал світових чемпіонатів, але тільки на другу його сходинку. Торкілдсен став переможцем Всесвітнього легкоатлетичного фіналу в Салоніках.

Коментарі ()