Головне

Англія дала Україні шанс ВІДЕО

09.09.2009 23:51 139 0
Англія дала Україні шанс ВІДЕО

Не зважаючи на те, що Англія вже фактично забезпечила собі путівку до ПАР, матч мав не тільки емоційну, але й турнірну інгригу.

У разі перемоги Англія ставала недосяжною для своїх суперників. Натомість поразка давала Хорватії та Україні хоча і примарний, але шанс на 1 місце в групі.

З погляду емоцій матч мав особливий підтекст, адже восени 2007 англійська команда примудрилася вдома програти хорватам 2:3, завдяки чому не потрапила на європейську першість 2008 року, пропустивши туди хорватів і росіян.

Англійці щоправда вже встигли помститися, розгромивши хорватів у Загребі 4:1 в рамках поточного відобру.

Хорвати вийшли на гру одразу без трьох ключових гравців: Модріч отримав травму в останньому матчі чемпіонату Англії проти "Бірмінгема", Ракітіча, який вдало відіграв проти Білорусі, Біліч чомусь лишив у запасі, а Чорлука пропускав гру через вилучення у матчі з білорусами.

Капелло, порівняно з останнім товариським матчем проти Словенії, зробив всього одну зміну в основному складі, випустивши на поле замість Райта-Філліпса Леннона, який судячи з останніх матчів чемпіонату Англії набрав шалену форму. Слід зазначити, що це була ключова зміна. Зміна, яка протягом 15 хвилин вирішила долю матчу.

Спочатку на 6 хвилині гравець "Тоттенхема" взяв гру на себе, увійшов до штрафного і заробив пенальті, який спокійно реалізував Лемпард.

А на 18 хвилині все той же Леннон віддав пас-шедевр на голову Стіву Джеррарду, і той з лінії воротарського подвоїв рахунок.

На певний час англійці заспокоїлися і навіть віддали хорватам м'яч, проте конструктиву балканцям це не додало. Що говорити, якщо перша позиційна атака гостей відбулася десь хвилині на 30-й. На той момент господарі могли ще декілька разів засмутити Руньє.

У другому таймі замість Покріваца та інертного Оліча вийшли Ракітіч і Петріч. Це хвилин на 10 пожвавило гру, проте до ударів справа у гостей доходила рідко. Перший постріл у площину воріт хорвати виконали на 70 хвилині.

На цей момент гості вже горіли 0:4. Спочатку на 59 хвилині Джонсон навісом з правого флангу знайшов у штрафному голову Лемпарда - 3:0, а через 8 хвилин Джеррард також ударом головою після подачі Руні оформив дубль і собі.

Хорватів вистачило лише на гол престижу на 72 хвилині у виконанні да Сілви. Ракітіч навісив з лівого флангу, а хорватський бразилець після серії ударів і рикошетів увігнав м'яч під перекладину.

Осаточну крапку у матчі поставив Руні, добивши м'яч у порожні ворота після помилки Руньє - 5:1.

За іронією долі саме Англія дала Україні останній шанс на плей-офф. Шанс, який 10 жовтня у Дніпропетровську Англія сама ж може й забрати. Чи може все-таки британці досі сердяться на хорватів за 2007-й?

Коментарі ()