Головне

На Волині все ще сподіваються виконати гарантії УЄФА по аеропорту

24.07.2009 21:00 154 0

Волинська обласна рада своїм рішенням дала згоду на продаж пакету акцій ВАТ "Луцьке авіапідприємство" (50% плюс одна акція) через аукціон для покупця-інвестора.

За таке рішення проголосували 54 з 58 волинських обранців. Як заявив під час свого виступу заступник голови Волинської ОДА, голова "бюджетної" комісії облради, депутат Василь Байцим, до 31 липня на адресу комісії УЄФА має надійти повідомлення про забезпечення фінансових гарантій у питанні підготовки Луцького аеропорту як резервного для Львівського, пише 2012ua.net з посиланням на ЗІК.

Василь Байцим нагадав, що волинська влада вже проводила перемовини з декількома інвесторами з України та з-за кордону, які зацікавлені у вкладенні коштів у розбудову інфраструктури цивільного авіакомплексу на базі військового аеродрому. За словами Василя Байцима, такий крок викликаний тим, що вимоги інвесторів про передачу під гарантію у заставу майна авіапідприємства не можна виконати через існуючу заборгованість підприємства на суму 2,7 мільйонів гривень, у яку входить у тому числі і заборгованість по зарплаті.

Згідно з рішенням Волинської обласної ради, протягом наступних трьох місяців після підписання договору купівлі-продажу має погаситись загальна заборгованість підприємства, з паралельним виконанням гарантій для УЄФА по підготовці аеропорту до проведення в Україні Євро-2012.

Коментарі ()