Головне

Донецьк обіцяє виконати вимоги УЄФА за умови державної підтримки

13.06.2009 14:58 317 0

Донецьк залишається претендентом на проведення Євро-2012, але за класифікацією УЄФА, місто має три червоні картки по інфраструктурі.

Недавно ЗМІ поідомляли, що мер Донецька Олександр Лук'янченко отримав "ультиматум" від президента УЄФА Мішеля Платіні.

"Це голосно сказано, вигадки журналістів. Я безпосередньо спілкувався з Платіні, коли ми були в Стамбулі. Разом з президентом футбольного клубу "Шахтар« був у нього на прийомі, зустрічався з виконавчим директором Євро-2012. Платіні написав абсолютно всім мерам міст, які вони відібрали, про необхідність вирішення ряду проблем, пов'язаних з підготовкою до Євро", - заперечив мер донецького міста.

Він зазначив, що перед містом поставлено два основних завдання.

"Одне стосується аеропорту, а точніше - аеровокзалу. У години пік під час проведення чвертьфінальних і групових матчів ми повинні забезпечити пропускну спроможність 3 тисяч пасажирів на годину. Друге - розміщення гостей і учасників Євро в комфортабельних готелях", - підтвердив Лук'янченко .

За його словами, місто може гарантувати виконання цих вимог, але за умови державної підтримки.

"На сьогоднішній день на підготовку до Євро-2012 ми не отримали ні копійки. Певні надії в цьому плані покладаю на нараду у президента. Тепер відступати вже нікуди. Якщо далі не прийматимемо міри по фінансуванню, Платіні більше писати мені не буде", - розповів мер.

2012ua.net

Коментарі ()