Головне

До Євро-2012 буде частково зведена перша черга кільцевої дороги навколо Києва

20.05.2009 11:46 202 0

До Євро-2012 буде частково зведена перша черга кільцевої дороги навколо Києва. Про це журналістів повідомив 19 травня голова Укравтодору Вадим Гуржос.

За словами В.Гуржоса, буде реконструйована ділянка дороги на відрізку між Броварами і Борисполем за кошти держбюджету, а наступного року почнеться будівництво ділянки Київ - Знаменка і моста через Дніпро в районі м. Українка з подальшим з'єднанням цієї ділянки дороги з Борисполем. При цьому будівництво проходитиме із залученням коштів концесіонерів.

Укравтодор веде переговори з ЄБРР і Європейським інвестиційним банком про реалізацію проекту "Підходи до міста Києва", повідомив В.Гуржос. Мова йде про фінансування цими банками ділянок дороги від Києва до Житомира, і всіх під'їздів до столиці в радіусі 50 км., особливо це стосується ділянок, що входять до міжнародних транспортних коридорів.

За інформацією В.Гуржоса, по 170 тис. км. доріг, підлеглих Укравтодору, в середньому по 3-4 рази були пропущені терміни планових ремонтних робіт через недостатнє фінансування.

В.Гуржос підкреслив, що вважає недоцільним упроваджувати плату за проїзд новими автодорогами. За його словами, доходи від такої плати будуть дуже малими в порівнянні з витратами на будівництво цих доріг.

Відзначимо, в грудні 2008 р. В.Гуржос заявляв, що Укравтодор планує підписати угоду з China Road Bridge Corporation про будівництво автодороги на ділянці Бориспіль-Бровари. За його словами, принципова домовленість з керівництвом китайської корпорації з даного питання досягнута.

Він уточнив, що будівництво автодороги на ділянці Бровари-Бориспіль є частиною проекту з будівницта кільцевої автодороги навколо Києва і передбачає будівництво моста, 25,7 км. автодоріг, двох мостових переходів і 6 шляхопроводів. Загальна вартість реалізації даного проекту складе 25 млрд грн в цінах 2008 р.

Нагадаємо, на будівництво і реконструкцію доріг відповідно до державної програми підготовки до Євро-2012 плануються витрати у розмірі 42 млрд грн, повідомляв раніше директор департаменту будівництва і інвестиційної політики Державної служби автодоріг України Федір Гончаренко.

2012ua.net

Коментарі ()