Головне

У Харкові розробили проект реконструкції аеродромного комплексу аеропорту "Харків"

16.04.2009 14:44 124 0

Інститут "УкрАеропроект" завершив розробку проекту реконструкції аеродромного комплексу міжнародного аеропорту "Харків". Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на генерального директора Міжнародного аеропорту Харків компанії-оператора "New Systems AM" Володимира Васильченка.

За словами Володимира Васильченка, проект реконструкції аеродромного комплексу буде переданий на експертизу до "УкрДержБудЕкспертизи" при Міністерстві регіонального будівництва. "Фінансування реконструкції аеродромного комплексу має здійснюватися з держбюджету. Передбачено виділення на ці цілі близько 250 мільйонів гривень, причому до даного моменту з державної казни вже було виділено 1,6 млн грн на розробку проекту реконструкції. Якщо даний проект пройде експертизу, то можна буде почати безпосередньо будівельні роботи", - сказав Володимир Васильченко.

Роботи здійснюватиме компанія, яка виграє тендер. На думку ген. директора "New Systems AM" швидше всього це буде українська фірма. Вимог до претендентів не багато: фінансова стабільність, наявність спецтехніки і досвіду подібних робіт. За попередніми підрахунками роботи з реконструкції злітно-посадочної смуги (ЗПС) будуть розпочаті у червні цього року.

Нині аеропорт має у своєму розпорядженні штучну злітно-посадочну смугу розмірами 2220х50 м з несучою спроможністю покриттів PCN-40. Остання реконструкція ЗПС виготовлялася у 80-х роках минулого століття. Нинішня реконструкція передбачає подовження ЗПС до 2470 м із збільшенням PCN до 50, що дасть змогу аеропорту приймати літаки типу Airbus A-320 і Boeing B-737.

Коментарі ()