Головне

На проекті стадіону у Львові намагалися заробити 27 млн. гривень

11.04.2009 17:51 226 0
 

За українським законодавством вартість проекту стадіону до Євро 2012 не може перевищувати 2,48% від загальної вартості спорудження об'єкту, - цей факт до відома регіональної міжвідомчої групи із запобіганні корупції довела спеціальна робоча група працівників управлінні СБУ у Львівській області.

Нагадаємо, міськрада попередньо збиралася заплатити компанії "Альпіні" за проект стадіону до Євро-2012 5 % загальної вартості спорудження об'єкта, тобто 40 млн грн. (коли точніше, то 39 млн 859 тис.грн). Натомість, реальна сума, яку слід заплатити компанії "Альпіні" не може перевищувати 2,48 %,що становить 12 млн 733 тис. грн..

Спеціальна робоча група, залучивши фахівців "Львівдержбудекспертизи", проаналізувала договір, укладений із компанією "Альпіні" щодо використання її проекту стадіону до Євро-2012, і звернула увагу на те, що цей договір підписаний із порушенням чинного законодавства. Йдеться про порушення вимог Державних будівельних норм (ДБН), зокрема пункту, який обумовлює розмір вартості проекту.

Відповідно до підписаного між міськрадою і компанією "Альпіні" договору, вартість проектування стадіону визначена в розмірі 39 млн 859 тис. грн. Спеціальна робоча група встановила, що договір був підписаний з порушенням норм чинного законодавства, відповідно до яких максимальна вартість проектних робіт не могла перевищувати 12 млн. 733 тис. грн.

Управління СБУ у Львівській області поінформувало про виявлену невідповідність голову оргкомітету із спорудження євростадіону і поставило вимогу привести у відповідність договір чинному законодавству. Відповіді від оргкомітету досі не надійшло.

zik.com.ua

Коментарі ()