Головне

Васюник запросив представників УЄФА до Верховної Ради

29.01.2009 13:20 351 0

Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, виступаючи на засіданні Наглядової ради УЄФА в Ніоні, поінформував керівництво футбольної Асоціації про реальний стан економіки України.

Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра. 

"Будівництво та ремонт об‘єктів до Євро-2012 змушують працювати українську економіку, створюють нові робочі місця, - підкреслив Васюник.

Васюник нагадав, що для України підготовка до футбольного чемпіонату є одним з антикризових заходів.

При цьому урядовець запевнив, українська сторона усвідомлює, що реалізувати все заплановане програмою підготовки до Євро-2012 без допомоги приватних інвесторів буде неможливо.

Україна вже має хороший досвід співпраці з Європейським інвестиційним банком і Європейським банком реконструкції і розвитку. Ці установи надали Україні кредит на загальну суму 400 млн євро для ремонту автомагістралі, яка з'єднує Київ із західним кордоном країни, повідомив віце-прем'єр.

Кілька днів тому з ними був підписаний договір про відкриття кредитної лінії на суму до 50 млн євро муніципальній владі міста Львова для ремонту комунальних доріг. Зараз тривають переговори про можливе фінансування за рахунок кредитів міжнародних фінансових організацій будівництва великої кільцевої дороги навколо Києва і модернізації дороги, яка Київ зі східними регіонами країни.

"Ми активно шукаємо шляхи залучення прямих іноземних інвестицій і кредитів міжнародних фінансових установ. В першу чергу вони будуть скеровані на підготовку готельної і дорожньо-транспортної інфраструктур", - сказав Васюник.

А тому вже найближчим часом Уряд очікує за сприянням парламенту пом'якшити податковий та кредитний клімат для інвесторів. Віце-прем‘єр ще раз нагадав, що всі політичні сили об‘єднані навколо ідеї успішного проведення в Україні Чемпіонату.

На початку березня український парламент проведе відкриті слухання з питання підготовки країни до Чемпіонату. А тому віце-прем'єр заявив про доцільність участі у них представників УЄФА.

Коментарі ()