Головне

Перші тренувальні бази до Євро-2012 будуть готові вже у цьому році

21.01.2009 14:22 352 0

Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту визначено відповідальним за підготовку тренувальних баз для команд-учасниць чемпіонату.

Як повідомляє Укрінформ, для проведення турніру за вимогами УЄФА мають бути готові 16 базових таборів, де учасники Євро-2012 матимуть можливість тренуватися протягом всього чемпіонату, а також по дві трансферні бази на кожне приймаюче місто, де футбольні збірні тренуватимуться безпосередньо перед кожною грою.

"Державна програма чітко визначила 32 тренувальні бази, які будуть готуватись відповідно до погодженого з УЄФА графіку. В 2009 році буде введено в експлуатацію 6 тренувальних баз, в 2010 році - 17, а в 2011 році - 9," - поінформував міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

За його словами, окрім 28-ми тренувальних баз, на яких заплановано лише переобладнання та реконструкція, будуть збудовані 4 нові бази. Найбільшу кількість тренувальних баз планується організувати у Києві (8) та Київській області (6).

Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту безпосередньо відповідає за підготовку трьох тренувальних баз, що перебувають у сфері управління міністерства.

Одна з цих баз буде організована на основі стадіону Львівського державного університету фізичної культури. Там вже розпочато реконструкцію. Станом на сьогодні розроблено проектно-кошторисну документацію, вартість якої становить 1,6 млн. гривень, отримано дозвіл на реконструкцію, завершено підготовчі роботи. Для реконструкції тренувальної бази у Львові на 2009 рік передбачено бюджетне фінансування у розмірі 8 млн. гривень.

Також у цьому році розпочнуться роботи з реконструкції іншої тренувальної бази - Олімпійського навчально-спортивного центру в Києві.

Місцем підготовки національної збірної команди України з футболу має стати Національний олімпійський центр підготовки з ігрових видів спорту у селі Гориничі Києво-Святошинського району. Окрім об'єктів футбольної інфраструктури він включатиме також Національний антидопінговий центр та центр спортивної медицини.

Підготовка тренувальних баз до Євро-2012 здійснюється на 15 відсотків за рахунок Державного бюджету (598,2 млн. гривень), решта - за кошти інвесторів (2423,13 млн. гривень).

З метою розміщення футбольних команд-учасниць чемпіонату Європи також вивчається можливість залучення додаткових базових таборів на території України (АР Крим, узбережжя Чорного та Азовського морів), які б відповідали вимогам УЄФА.

Коментарі ()