Головне

Григорій Суркіс: На мене дивилися, як на блаженного

22.10.2008 18:54 382 0

Президент Федерації Футболу України Григорій Суркіс поділився своїми думками з приводу сноса ТРЦ "Троїцький" і підготовки до Євро-2012 в цілому:

Історія зі знесенням ТРЦ "Троїцкий" чимось нагадує мені ситуацію, яка передувала нашій перемозі у Кардиффі, - говорить Григорій Суркіс. - Тоді більшість навіть цілком нормальних людей вважали мене утопістом, скептично сміючись над навіженою, як їм видавалося, ідеєю Суркіса.

Зараз же багато з колишніх скептиків, і оком не моргнувши, щосили піарятся на темі Євро-2012, метушливо заїкаючись перед телекамерами погано завченими чужими фразами.

Те ж саме відбувається і довкола колишнього довгобуду біля НСК "Олімпійський". Ще рік або півроку тому, коли я наполягав на беззастережному знесенні ТРЦ "Троїцький", на мене дивилися, як на блаженного. Ви погортайте архіви ЗМІ, щоб відчути той войовничий дух колосального протистояння принциповій позиції ФФУ, який панував довкола Фізкультурної площі.

Та що там говорити, якщо не виконувалися навіть Укази Президента країни, прямо приписуючі демонтаж незаконного будівництва... Але пристрасті уляглися. Все стало на свої місця. І сьогодні вчорашні скептики знову у перших рядах тих, хто рапортує про кількість вивезеного будівельного сміття, що залишилося після "непереможної" цитаделі. Історія повторюється...

У останні дні я нерідко чую з вуст здивованих журналістів питання, мовляв, чому Суркіс не торжествує на руїнах "Карфагена"? Я вам скажу, чому. Бо таких рукотворних проблем, як "Троїцький", на шляху підготовки до Євро-2012 буде ще не одна і не дві. На жаль, це у нашого народу в крові - створювати перешкоди, щоб потім героїчно їх долати. А торжествувати і святкувати перемогу є сенс лише після проведення турніру, коли результати нашої роботи будуть в наявності. Ось тоді і поділимося славою...

Факты и комментарии

Коментарі ()