Головне

Стадіон у Львові будуватимуть турки

19.10.2008 13:13 165 0

Учора, 18 жовтня, голова Львівської ОДА Микола Кміть повідомив, що турецька фірма Yeditepe, яка будувала стадіон у Дніпропетровську, готова за 22 місяці збудувати стадіон і у Львові.

За словами Миколи Кмітя, у п’ятницю, 17 жовтня, відбулася чергова нарада оргкомітету Євро-2012, в якій взяла участь турецька фірма Yeditepe. "Ця фірма є головним претендентом, щоб будувати у Львові стадіон. Вони показали нам детальний графік роботи, щоденний і погодинний план. Це величезний холдинг, який будує великі об’єкти, дороги, мости в Києві,  розповів Микола Кміть. - Нині у Львові Yeditepe будує торговий центр напроти майбутнього стадіону, тому вся необхідна техніка вже є. 300 спеціалістів перебувають у Львові. Представники фірми показали нам всі дозволи на працю, портфоліо кожного інженера. Ми запропонували свої умови, з якими вони погодилися".

Микола Кміть вважає, що у Yeditepe є очевидна перевага над Альпіною - це менший термін будівництва стадіону. "Вони готові побудувати стадіон за 22 місяці. Це значно швидше, ніж планувала "Альпіна". Зараз для нас ціна - не проблема. Головна проблема - це час. Кожен день для Львова важливий. Оргкомітет планує наступного тижня укласти договір з Yeditepe", - заявив Микола Кміть.

zik.com.ua

Коментарі ()