Головне

Садовий просить дострокові вибори через Євро-2012

09.10.2008 12:28 181 0

Сьогодні, 8 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий оприлюднив заяву, в якій просить Президента Віктора Ющенка призначити перевибори мера Львівської міськради. Цю заяву Садовий озвучив після того, як на сесії озвучили свою заяву фракції "Наша Україна", БЮТ та ПРП з вимогою персонального звіту Садового та Синютки на сьогоднішній сесії Львівської міськради щодо підготовки до проведення "Євро 2012" у Львові. Додамо, що 7 жовтня депутати Львівської обласної ради на сесії звернулися до Генпрокуратури з проханням "перевірити факти очевидного зловживання службовим становищем з боку міського голови Львова Андрія Садового: йдеться про штучне зволікання з підготовкою Львова до "Євро-2012", зокрема, – з підписанням договору генпідряду з австрійською компанією "Альпіна".

Подаємо текст заяви міського голови Львова Андрія Садового:

"У політичних середовищах міста склалась ситуація, яка змушує мене звернутись до громади та вжити радикальних заходів.

За моєю інформацією група фінансових кланів у змові з деякими місцевими політичними угрупованнями опрацювала і, використовуючи кризову ситуацію у державі, приступила до реалізації плану тотальної дестабілізації у місті. План дій простий - за допомогою ряду депутатів Львівської обласної та міської рад змістити міського голову з посади, переобрати секретаря міської ради і в умовах хаосу та безвладдя розпочати глобальний грабунок міста, масштабний "дерибан" міської землі та комунального майна.

Я до кінця зберігав упевненість, що відповідальність за місто переважить меркантильні інтереси політичних фракцій у Львівській міській раді. Однак, перебіг подій свідчить про інше – гроші перемогли і сценарій захоплення влади у місті розпочався.

У даних умовах я змушений звернутись до Президента України, Голови Верховної ради України з проханням призначити одночасно з виборами парламенту дострокові вибори Львівського міського голови та депутатів Львівської міської ради. Я не допущу, аби доля управління містом вирішувалась підкилимними інтригами та грішми. Своє слово у цій ситуації має сказати громада міста Львова.

Я закликаю депутатів міської ради до проведення дострокових виборів вирішувати у цій залі виключно питання, що безпосередньо стосуються життєдіяльності міста, особливо в умовах зимового періоду. Безпека мешканців міста понад усе".

zik.com.ua

Коментарі ()