Головне

Вадим Гутцайт: "Завтра розпочинаємо тренування"

29.07.2008 14:07 244 0

Сьогодні до Пекіну прибула друга група українських олімпійців - фехтувальники та бадмінтоністи.  Серед фехтувальників - жіноча команда шаблісток та дівчата, які виступлять у індивідуальних змаганнях - Яна Шемякіна (шпага) та Ольга Лелейко (рапіра), повідомляє НОК. Чоловіча команда шпажистів приєднається пізніше після участі в тренувальних зборах, що тривають у Казахстані.

Враженнями від перебування в олімпійській столиці та завдання на Ігри-2008 поділився головний тренер збірної України з фехтування, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

"Умови чудові. Олімпійське селище справляє дуже приємне враження. Комфортні умови проживання, подобається сам дизайн селища. До того ж, вдалося привезти з Києва прохолоду і дощ, тому і адаптуватися трохи легше. - каже тренер українських фехтувальників. - Настрій в команді спокійний, робочий. Ми намагаємось зайвий раз перед спортсменами не акцентувати увагу, що це Олімпійські ігри. Всі це і так розуміють - рівень відповідальності і психологічний тиск величезні".

За словами Гутцайта, найголовніше для досягнення результату - психологічна готовність та врівноваженість. "Переможе той, хто справиться зі своїми нервами," - вважає тренер.

"Система відбору на Олімпійські ігри у фехтуванні одна із найжорсткіших у порівнянні з іншими видами спорту. На Олімпіаді менша кількість учасників, ніж на чемпіонаті світу і деякі сильні країни просто не пробились через кваліфікацію. Тож потрапити на головний старт чотириріччя - це вже великий успіх. - розповів Вадим Гутцайт. - Чотири роки тому на початку олімпійського циклу перед нами стояло завдання потрапити до Пекіну-2008. Олімпіада - це моя мрія і переконаний - мрія кожного атлета. Безперечно, ми сподіваємось виступити якнайкраще. Із завтрашнього дня почнемо тренування і підготовку до олімпійських змагань".

Коментарі ()