Головне

Україна і Росія починають ділити Європу

05.06.2008 17:25 159 0
Україна і Росія починають ділити Європу

У четвер в Турині стартував 24 Чемпіонат Європи з художньої гімнастики.

Зранку, 5 червня у змагання включились юніорки, а у вечері до них підключаться  сеньйорки й груповички.

Чемпіонат Європи - найважливіший страт для претенденток на олімпійське золото перед виступом у Пекіні. Звісно ж головні змагання ітимуть між чемпіонкою світу 2007, українкою Ганною Безсоновою та двома росіянками Євгенією Канаєвою та Ольгою Капрановою.

Станом на 5 червня Безсоновій жодного разу не вдалося перемогти росіянок в багатоборстві. Найбільше золотих медалей - 4 -  вона зібрала в Києві на Кубку Дерюгіної. На інших турнірах Ганна задовольнялась зазвичай одним золотом та кількома срібними й бронзовими медалями. Найкраще Безсонова справлялася зі стрічкою й булавами, а найбільше підводив її коронний обруч.

Змагатися в Турині Безсоновій буде важко лише фізично,  але й психологічно. Адже півтора місяці тому дискваліфікували головного тренера збірної Ірину Дерюгіна. Втім напередодні турніру Дерюгіна запевнила, що обов'язково поїде в Турин. На офіційному сайті чемпіонату Ірина Іванівна значиться як керівник делегації.

На відміну від Безсонової цей рік є дуже вдалим для учениці Віри Штельбаумс, 18-річної Євгенії Канаєвої. Саме вона найбільше перемагала на етапах Кубка світу та Гран-прі цього року. Крім того Канаєва - абсолютна чемпіонка Росії. Минулого року, дебютуючи на чемпіонаті Європи в Баку, вона сенсаційно виграла змагання зі стрічкою. А цього року може замахнутися і на головний приз змагань. 

 Головна фаворитка турніру росіянка Євгенія Канаєва

Ще однією серйозною конкуренткою для Безсонової стане Ольга Капранова. Незважаючи на те, що виступи Ольги ніколи не можна назвати бездоганними, а частину змагань вона пропустила через застуду, для неї дуже важливо якнайкраще виступити в Турині.  Саме від цього старту залежить, чи поїде вона на Олімпіаду в Пекін, чи це буде Віра Сесіна, яка пропускає цей чемпіонат.

Якщо в багатоборстві за медалі боротимуться лише Безсонова, Капранова та Канаєва, то в окремих видах в боротьбу можуть втрутитись білоруска Інна Жукова, азербайджанка Алія Гараєва, казашка Алія Юсупова та українка Наталія Годунко.

Цього року Наталка зібрала чималий комплект нагород на міжнародних змаганнях і є сподівання, що Чемпіонат Європи не стане винятком.  

Окрім двох сеньйорок українські тренери везуть до Турину чотирьох юніорок. Зокрема це Анна Різатдінова, Ірина Бєлкіна, Вікторія Мазур та Тетяна Загородня.

Молода надія України Анна Різатдінова

Також там виступить команда українських груповичок, до складу якої увійшли Віра Передрій, Віра Зубченко, Олена Дмитраш, Аліна Максименко, Оксана Петулько, Юлія Слободян та резервна Світлана Єськова.

З минулого чемпіонату Європи в Баку Україна привезла три срібні нагороди та одну бронзову. Залишається лише побажати дівчатам успіху і сподіватися, що цього року їх улов буде значно більшим і дорожчим.    

Всі фото Сінг Ло з www.comaneci-salto.com

Коментарі ()