Головне

Повернення екс-форварда молодіжки у Шахтар: стали відомі цікаві подробиці трансферу

06.02.2018 15:37 2253 0
 Руслан Фомін/ФК Шахтар

За 31-річним нападником Русланом Фоміним перед поверненням у Шахтар з Маріуполя слідкував особисто керманич гірників Паулу Фонсека.

Про це в інтерв'ю каналу Футбол розповів гендиректор донеччан Сергій Палкін. 

"Фомін дуже сподобався нашому тренеру. Фонсека навіть в Туреччині особисто стежив за ним на зборах Маріуполя і ще раз звернув увагу за Фоміна. Він дуже добре зіграв проти нас в чемпіонаті, тому було прийнято рішення запросити його до нас", - розповів Палкін. 

Замість Фоміна Шахтар віддав в оренду у Маріуполь 20-річного хавбека Олександра Піхальонка.

"Піхальонку потрібно грати. Якщо у нього буде складатися як годиться, то він може перетворитися в дуже сильного футболіста хорошого європейського рівня. Йому сьогодні тільки потрібно грати. Тренерському штабу Маруіполя він дуже подобається, тому ми думаємо, що цей футболіст буде грати в основі", - цитує гендиректора СпортАрена.

Нагадаємо, що Фомін перебував у системі Шахтаря з 17 років, дебютувавши в основній команді у 2006-му. За цей час він декілька разів залишав клуб та виступав за такі українські команди як Металіст, Чорноморець, Маріуполь та Зоря. 

У футболці гірників Фомін провів 28 матчів, забивши у них 3 голи та віддавши 7 гольових передач. Додамо, що Фоміну так і не вдалося дебютувати у збірній України, незважаючи на те, що у він був лідером молодіжки під час "срібного" чемпіонату Європи-2006. 

Раніше стало відомо, що Фомін отримав шанс зіграти за Шахтар у Лізі чемпіонів.

Коментарі ()